// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

SÂMBĂTĂ: Aiud Maraton 2017. 500 de persoane vor participa la cea de-a treia ediție. Gabriela Szabo, invitat special al evenimentului

Aiudul găzduieşte sâmbătă, 25 martie 2017,  cea de-a treia ediţie a evenimentului sportiv Aiud Maraton. O competiţie care nu percepe taxă de înscriere pusă sub semnul solidarităţii faţă de semenii noştri. Aiud Maraton e un eveniment de suflet pentru sportivii care doresc să aducă un zâmbet celor încercaţi de probleme de sănătate, transmite Primăria Aiud. 500 de persoane, atât atleți internaționali cât și sportivi români de renume, vor alerga în cadrul ediției din acest an, la care invitată special este atleta de talie mondială Gabriela Szabo.

Inițiatorul acestui eveniment este Polgar Levente Ioan (Levy), un tânăr sportiv aiudean, care a reușit să aducă în palmaresul său competiții de talie internațională. Atunci când aleargă, Levy duce cu el mesajul de întrajutorare a semenilor săi aflați la nevoie, fiind un exemplu pentru noi toți.

”Aiud Maraton” a fost și este un vis al lui Levy pe care și l-a îndeplinit cu succes și anume promovarea sportului și totodată susținerea cauzelor sociale.

”Aiud Maraton” va cuprinde, şi în 2017, două probe, respectiv una de maraton 45km și semimaraton 22.5km.

Ambele probe se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate. Startul şi sosirea se vor face din/în centrul oraşului Aiud.

Atât la maraton, cât şi la semimaraton pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi sunt apte de efort susţinut, din punct de vedere medical. Minorii pot participa numai dacă au acordul părinților, în formă scrisă, însoțiți de către aceștia, precum și adeverința medicală.

Categorii de concurs:

Atât la maraton cât și la semimaraton vor fi următoarele categorii de concurs:  Feminin: General Feminin (Open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și  50 + ani.

Masculin: General Masculin (open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și 50 + ani.

”Nu contează dacă ești alergător de performanță sau începător, distracția este garantată și ai întotdeauna pe cineva alături, indiferent de nivelul tău de pregătire.

Competiţia noastră nu are taxă de înscriere, dar încurajăm donaţiile care vor fi direcţionate către asociaţiile: Invinctus România si AHNR (Asociația Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România). Contul Asociației, în care puteți face donațiile pentru cele 2 asociaţii pe care le susținem anul acesta, este RO02RZBR0000060018977631 (RON), cu mențiunea Aiud Maraton.

Traseu Maraton 42Km
Startul se va da din centrul orasului Aiud, dupa 1 km asfalt, se va intra in padure unde se va alerga pe un drum forestier, se va iesi din padure pe o miriste la capatul acesteia se tranverseaza soseaua (care nu este prea circulata) dar va fi supravegheata de politie, acolo ne vom desparti drumul celor de la semimaraton , maratonul va continua cu o urcare pe dealul Miraslaului, pe poteca, dupa care va intra in padurea Miraslaului si va iesi la Cicau pe pasune, cu intorcere dupa padurea Miraslaului, pe urma se va intoarce pe acelas traseu pana unde ne-am despartit de semimaraton,urmam acelasi drum pe care am pornit pana in centrul orasului Aiud cu un grandios finish alaturi de cei dragi.

Traseu Semimaraton 21,5Km
Startul se va da din acelasi loc ca si la Maraton din centrul orasului Aiud, urmat de 1 Km de asfalt dupa care se intra in padure, dupa padure se ajunge pe o miriste la capatul carieia se afla o sosea de traversat unde ne vom despartim de traseul pentru Maraton si dupa ce inconjuram padurea ne vom intoarce de unde s-a despartit de maraton si la un moment vom ajunge pe acelasi traseu de unde am laut startul si il vom urma pana in centrul orasului Aiud unde vom avea parte de un finish extraordinar cu surprize.

Evenimentul este organizat de  Asociația Aiud Sport, în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud, Consiliul Local Aiud, Asociația “Am și eu copilul meu” prin Centrul Reacreativ Educațional Bianca, Theiss Agency.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la SÂMBĂTĂ: Aiud Maraton 2017. 500 de persoane vor participa la cea de-a treia ediție. Gabriela Szabo, invitat special al evenimentului

 1. Ganditorul 20.03.2017 la 18:20

  cata risipa de miliarde pe banii nostrii….
  da ceva investitori, locuri de munca , nimik ?
  da un semafor, o vopsea , o panseluta – ca e mai usor de „fabricat”

  • Bulă 20.03.2017 la 20:42

   Ganditorule, gandesti LIMITAT!

  • ambra 21.03.2017 la 6:44

   Daca si asta este gandire…