Rămâi conectat

Curier Județean

Sâmbătă, 29 august 2020, Parcul Tineretului din Sebeș: Proiecția filmului documentar „Maria, inima României”.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 29 august 2020, începând cu ora 20.30, în Parcul Tineretului din Sebeș, va avea loc un nou eveniment: proiecția filmului documentar „Maria, Inima României”, un proiect realizat de casa de producție Chainsaw Film Productions. Echipa de producție a documentarului este formată din John Florescu – producător executiv, Trevor Poots – regia/scenariu, Viorel Chesaru – producător senior, Dan Drăghicescu – producător asociat și Mircea Lăcătuș – editor.

Filmul prezintă povestea unei perioade importante din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria. Născută prințesă britanică, alteța sa regală a fost în centrul luptei pentru realizarea Unirii din 1918 și pentru crearea României moderne. Filmul este narat de actorul Marcel Iureș.

„Una din inovațiile pe care le prezintă filmul, potrivit site-ului historytv.ro, este faptul că vocea Reginei Maria, care a mai putut fi auzită în unele înregistrări publicate, între altele, de Associated Press sau Pathé, poate fi auzită acum într-o versiune cât mai apropiată de realitate, fiind eliminate „zgomotele” produse de tehnologia epocii. […] Spectatorii vor avea ocazia de a vedea imagini unice de dinaintea Primului Război Mondial, obținute în 2017 de la Arhivele de Stat ale Rusiei, precum și de la Arhivele Naționale ale României și Germaniei. Sunt surprinse imagini de la vizita Familiei Regale a Rusiei în iunie 1914 la Constanța, când existau zvonuri despre posibila uniune prin mariaj a celor două familii regale. Era ultima vizită a Romanovilor în afara Imperiului Țarist, înainte de execuția brutală din iulie 1918. Filmări vest-europene, din toamna anului 1916, prezintă ruinele faimosului Cazino din Constanța, bombardat de avioane nemțești.”

Filmul „Maria – Inima României” este o producție independentă Chainsaw Film Productions și se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român.

Având în vedere actualul context epidemiologic și ținând cont de măsurile necesare pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș susține organizarea acestei proiecții de film și transmite publicului rugămintea de respecta cât mai riguros măsurile necesare pentru ocrotirea sănătății. Accesul în zona delimitată în care va avea loc evenimentul începe în jurul orei 20.00, purtarea măștii de protecție este obligatorie, organizatorii oferind soluții dezinfectante și efectuând un triaj prin scanarea temperaturii.

Mulțumiri casei de producție Chainsaw Film Productions pentru dreptul de difuzare pro bono oferit Municipiului Sebeș!

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea