Rămâi conectat

Sport

Salvarea Industriei Galda de la abandon, prin implicarea familiei Hulea! Antrenor – Ștefan Fogoroși, meciuri – la Galtiu

Publicat

în

Familia Hulea, Ovidiu (vicepreședinte al AJF Alba) și Adrian (oficial la Viitorul Sântimbru), încearcă pe ultima sută de metri să salveze de la dispariție Industria Galda de Jos, divizionara terță ce a anunțat că se va retrage în această perioadă din Liga a 3-a.

“Vreau să încerc să nu las Industria Galda să moară! În câteva cuvinte, acesta este scopul demersului nostru. Vrem să o ducem până la vară, chiar dacă se retrogradează”, a spus Ovidiu Hulea, fiul său, Adrian Hulea urmând să fie președintele Industriei.

Aseară, la Galtiu, s-a desfășurat prima ședință de pregătire a anului, sub comanda lui Ștefan Fogoroși, la antrenament fiind prezenți o serie de jucători ce vor face parte din efectivul primăverii, majoritatea compus din jcători proveniți de la Viitorul Sîntimbru (Liga a 4-a), dar se mai continuă căutările.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, în aceste zile s-au căutat soluții pentru demararea concretă a activității, respectiv pentru încropirea unui lot de jucători, cât de cât competitiv, aseară, la stadionul din Galtiu, fiind programată o întâlnire a celor implicați (jucători, antrenori, staff administrativ).

Astfel, antrenor principal va fi experimentatul Ștefan Fogoroși (55 de ani), ultima dată la Spicul Daia Română, cel care a fost secund al Unirii Alba Iulia la primul an petrecut în elită, când “alb-negrii” au terminat pe locul al 6-lea în Divizia A (2004). De asemenea, vor mai fi angrenați în organizare Dan Comșa – director sportiv, Ovidiu Barna – antrenor secund și cu portarii sau Ioan Pisoiu (apropiați ai grupării din Sântimbru), iar jocurile interne din partea a doua a campionatului se vor disputa la Galtiu (unde a jucat și Unirea Alba Iulia în primăvara lui 2017).

Lotul prezent a fost alcătuit din Manciulea, Pascu, Iosa (n. 2002), Ov. Barna – D. Hulea, E. Hălălae, C. Oltean, R. Anghel, Bălșan (2002), B. Popa (2002), Necreală (2003), Cr. Ivașcu, R. Giorgiu (2004), Cuștiuliță (2002), G. Manciulea, Bălaș (Performanța Ighiu), Al. Stan, Borșai (2001), Oniche (Spicul Daia Română), Tripșa (Performanța Ighiu), Olălău, Plăcintă (2005), A. Crăciun (2001) Brînză, R. Morar, Oană.

Ar fi o mutare prin care fotbalul din Alba nu ar pierde o echipă, iar cele 8 runde rămase în partea a doua a campionatului se vor desfășura normal (făcă ca oponentul Galdei să stea și să câștige punctele la “masa verde”).

*Fotbal de plăcere

Se lucrează sub presiunea timpului întrucât luni, 8 februarie, se încheie perioada de transferuri iar după respectiva dată mai pot fi achiziționați numai jucători liberi de contract sau care și-au depus deja memorii în acest sens.

Ținând cont și de faptul că reluarea fotbalului județean, la nivelul Ligii a 4-a, este în ceață în continuare, se dorește alcătuirea unei selecționate județene, discutându-se inclusiv cu fotbaliști aflați sub contract la Performanța Ighiu sau Voința Stremț. În linii mari, se caută alcătuirea unui efectiv care cel târziu luni să aibă structurată pregătirea, primul joc oficial fiind în 13 martie cu Unirea Dej, liderul Seriei a 9-a.

Familia Hulea a găsit resurse să asigure cheltuielile de deplasare și organizare a meciurilor pe teren propriu, dar fotbaliștii vor avea parte de condiții “speciale” din punct de vedere financiar, urmând să beneficieze doar de prime, fără a avea contracte.

Pe lista posibililor jucători sunt nume precum Circov (Unirea Alba Iulia), S. Mureșan (ex-CS Ocna Mureș), Goguța și Cl. Oara (CSU Alba Iulia), Al. Stan, Hălălae și Nicola (Viitorul Sântimbru), Oniche și Brânză (Spicul Daia Română), Trifa și Goangă (Voința Stremț), Rahovean (Dacia Orăștie), Val. Drăgan (CSU Alba Iulia), Tripșa, Javla, Potopea, Bălaș sau D. Ianc (Performanța Ighiu), Csegoldi, B. Cristea și P. Man (la care CS Ocna Mureș a renunțat recent) sau Lepădat (ce aparține de Industria).

*Selecționată județeană

Industria Galda de Jos, “lanterna roșie”, cu numai 4 puncte în 10 etape, nu mai beneficiază în acest an de susținerea financiară a Consiliului local din comună, punându-se foarte serios problema retragerii la mijlocul celui de-al 7-lea campionat consecutiv petrecut pe a treia scenă, mai ales că nici negocierile din finalul anului trecut, cu CS Universitatea Alba Iulia, nu au avut finalitatea scontată. D

in efectivul cu care Industria a încheiat turul mai sunt dispobibili Căt. Suciu, An. Anghel – Puha, Goța, Petruse – Ov. Truță, Căt. Crișan, Ad. Hăprian, Vonya, R. Giorgiu – G. Scheau, Baghiu, R. Anghel; plecări: Haiduc, Frențiu, Cioară, Tocu, Cunțan (CS Ocna Mureș), Tegbo (Unirea Ungheni), Gîrnod, Hodea, Al. Costea, Al. Hada (din diverse motive).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Victoria la Reghin, ultima șansă a Unirii Alba Iulia! ”Alb-negrii”, cel mai bun parcurs dintre conjudețene în 2022

Publicat

în

Pentru a evita o retrogradare în Liga a 4-a, Unirea Alba Iulia este obligată să învingă la Reghin în penultima rundă a play-out-ului Seriei a 9-a a Ligii a 3-a.

Orice alt rezultat, cu excepția victoriei vitale în acest meci decisiv, programat vineri, 20 mai, ora 18.00, este sinonim cu dezamăgirea în Cetatea Marii Uniri, asta chiar dacă sunt speranțe legate de o eventuală primire a unui loc pe a treia scenă și în ediția viitoare. Misiunea de salvare a “alb-negrilor” a fost îngreunată în acest final încins de campionat de rezultatele-surpriză înregistrate de Sănătatea Cluj: eșec acasă cu Avântul (1-6) și victorie în runda următoare la Bistrița (4-2). Elevii lui Marcel Rusu și-au revenit după acel 0-6 cu Sănătatea și au bifat o premieră stagională, 3 victorii la rând, cu Gloria Bistrița, la Turda și cu CS Ocna Mureș, fiecare din aceste întâlniri însemnând o “finală” a supraviețuirii, dar tot nu a fost îndeajuns pentru a urca pe salvatorul loc 8 (ocupat de oponentul de vineri, ce are 4 puncte în față).

Raportat la această etapă, varianta ideală pentru Alba ar fi dată de două victorii externe, la Reghin – Unirea Alba Iulia, respectiv în fieful “virușilor verzii” pentru CS Ocna Mureș, asta în condițiile în care “Soda dragă” are mai nou emoții în subsol, cu 30 de puncte (a coborât pe locul 7, fiind egalată de Sănătatea Cluj în ierarhie), după o serie nefastă (un punct și un gol în ultimele 4 dispute).

Elit - Gustul Desăvârșit

*Primăvară bună pentru “alb-negri”

Unirea Alba Iulia se prezintă cel mai bine dintre conjudețene în anul 2022, până în acest moment. Sub comanda lui Valentin Sinescu albaiulienii au acumulat 8 puncte în primele 15 runde ale actualului sezon, iernând în postura de “lanternă roșie”. Spre comparație, la finele anului trecut, Metalurgistul Cugir era pe locul doi, cu 36 de puncte, iar CS Ocna Mureș pe poziția a 6-a, cu 16 puncte. În ultimele 3 runde din sezonul regular zestrea conjudețenelor a fost următoarea: un punct – Metalurgistul, 4 puncte – CS Ocna Mureș și 3 puncte – Unirea Alba Iulia. Respectivelor jocuri li s-au mai adăugat alte 8 în play-off (Metalurgistul) și play-out (CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia), răstimp în care “roș-albaștrii” au luat 11 puncte, ocnamureșenii au strâns 10 puncte, iar albaiulienii au adunat 14 puncte!

Mai concret, o ierarhie a stagiunii de primăvară a reprezentantelor Albei arată astfel, după 11 întâlniri: Unirea Alba Iulia – 17 puncte (51,5 la sută, 17 puncte din 33 posibile), CS Ocna Mureș – 14 puncte (42,42 la sută), Metalurgistul Cugir – 12 puncte (36,36 la sută). Trebuie specificat că în cazul echipei de sub Drăgana vorbim de cu totul altă ștachetă, câtă vreme a realizat calificarea pentru al doilea an consecutiv la barajul pentru promovare, tranșând duelul pentru locul secund (Unirea Ungheni nu s-a apropiat la mai mult de 4 puncte, au fost 10 la un moment dat). Este clar, un progres al fostei prim-divizionare, raportat la toamna dezolantă în plan fotbalistic (17,7 la sută procentajul punctelor acumulate, 8 din 45 posibile) și asta după ce în pauză competițională important a fost faptul că s-a depășit impasul și s-a continuat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Lovitură pentru Andrei Tăban (Metalurgistul Cugir) – ruptură de ligamente și minim 6 luni departe de teren!

Publicat

în

Verdict crunt pentru Andrei Tăban, jucătorul de bandă dreapta al formației de sub Drăgana. “Cucu”, cum îi spun cei apropiați, a suferit o gravă accidentare într-o partidă amicală disputată în această iarnă și va fi nevoit să suporte o indisponibilitate de durată.

Amicalul din 26 februarie, dintre Metalurgistul Cugir și Jiul Petroșani, scor 4-2, disputat sub Drăgana, a fost unul cu ghinion maxim pentru fotbalistul cugirean, diagnosticat cu ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare la genunchiul stâng! După ce a efectuat un examen RMN, Tăban a suportat o intervenție chirurgicală la Jimbolia, timp de două săptămâni a purtat orteză, a început recuperarea la Alba Iulia, iar perioada de indisponibilitate este estimată la minimum 6 luni.

Totul s-a petrecut la un duel cu Cocină, fostul meu coechipier, dar nu am simțit să mă fi lovit acesta. E vorba de ghinion, mi-a rămas piciorul împlântat în pământ, am auzit o troznitură în genunchi și durere. Faza era undeva în zona băncii de rezerve, imediat m-am întors și i-am spus la Luci: «Ite, mi-am rupt piciorul!»”, a povestit jucătorul de 29 de ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Legat pe viață de Cugir!

Andrei Tăban a jucat toată cariera în orașul natal. Mai întâi la FC Cugir, de la 14 la 18 ani în Liga a 4-a, iar apoi la CSO Cugir (devenită apoi Metalurgistul Cugir), cu care a promovat în 2013, acum 9 ani, în Liga a 3-a, în urma barajului de la Oradea, scor 4-0, cu Rapid Jibou (Sălaj). Produs 100 la sută al fotbalului cugirean, Andrei are în ADN culorile “roș-albastre”, fiind printre cei mai vechi echipieri din actualul efectiv. În acel baraj de promovare au fost printre alții Lăncrănjan, Șuvaina, Șt. Radu (plecat în iarnă la CSU Alba Iulia), A. Ianc, Oniga, D. Lupșan, Ad. Dan, G. Goronea (actualmente la Sticla Turda), Cîrstean sau Iovănescu, plus actualii săi coechipieri, din alte generații, “greii” Marius Neagu (35 de ani). Alin Șuteu (40 de ani) sau antrenorul Lucian Itu (43 de ani).

E clar că sunt foarte necăjit de ceea ce mi s-a întâmplat, dar nu renunț! Am doar 29 de ani, trebuie să fac o recuperare bună și să revin. La primele anticipări, voi sta departe de fotbal minimum 6 luni, până la toamnă nu am nicio șansă, însă totul depinde de modul cum mă voi recupera”, a explicat Andrei Tăban.

O accidentare similară a suferit în toamnă, pe când era la CS Hunedoara, fundașul Alin Dohotariu (tot ruptură a ligamentelor încrucișate la piciorul stâng), iar acesta a reintrat de o lună la meciuri oficiale.

Concluzionând, se poate spune că blestemul accidentărilor a lovit în ultimul an fotbalul din Alba, întrucât 5 jucători din județ au fost obligați din pricina problemelor de sănătate să ia pauză: Căt. Suciu (portar, CS Universitate Alba Iulia), T. Cristea (atacant, CS Ocna Mureș), F. Morar (apărător, Unirea Alba Iulia), în partea secundă a anului 2022, pe această listă adăugându-se în primăvară Cioplântă (apărător, CS Ocna Mureș) și Tăban (jucător de bandă, Metalurgistul Cugir).

Foto: Pixel ProSport Tg. Mureș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

După tripla istorică din stagiunea 2021/2022, Volei Alba Blaj mizează, în linii mari, pe același lot și în ediția viitoare

Publicat

în

Volei Alba Blaj a realizat în ediția 2021/2022 o triplă istorică, adjudecându-și toate trofeele interne posibile: Supercupa României, Cupa României și campionatul.

Parteneriatul între CJ Alba și Primăria municipiului Blaj, demarat în urmă cu 11 ani, se dovedește unul de succes, cu performanțe notabile cuantificate în cele 11 trofee existente în panoplia clubului, plus reprezentări notabile la nivelul competițiilor continentale. Chiar dacă a trecut puțin timp de la încheierea sezonului, oficialii formației din “Mica Romă” au demarat strategia în perspectiva stagiunii următoare. Astfel, se dorește continuitatea, iar pe lângă staff-ul tehnic, deja confirmat, și în privința efectivului de jucătoare s-a optat pentru menținerea în lot a cât mai multe dintre voleibalistele ce au încheiat sezonul (au fost finalizate negocierile cu majoritatea titularelor).

La Blaj se lucrează cu pasiune, suflet și caracter. Pot spune că din acest punct de vedere, ca armonie și înțelegere, în acest sezon am avut cea mai frumoasă echipă din existența clubului”, a declarat primarul Gheorghe Rotar într-o emisiune la Radio “Unirea FM”. Fără a fi dezvăluite nume, un lucru este cert, Stevan Ljubičić, cel ce a preluat ștafeta de la reputatul Darko Zakoc, va miza în linii mari pe aceleași jucătoare. “În proporție de 80-85 la sută va fi aceeași echipă. Transferurile vor viza și câteva jucătoare române, de mare perspectivă”, a mai spus edilul blăjean.

Elit - Gustul Desăvârșit

FRV a aprobat ca în sezonul viitor să se aplice mai multe modificări la nivelul Diviziilor A1, masculin și feminin, după cum urmează: obligativitatea unei echipe în campionatele de minivolei, speranțe, cadeți sau juniori (în ediția viitoare poate fi un protocol cu o grupare deja existentă), prezența în teren a doi jucători români (cu bonificație financiară dacă sunt utilizați voleibaliști Under 23 minimum două seturi în fiecare meci), cel puțin un antrenor român pe foaia de joc, revenirea la sistemul jocurilor eliminatorii în faza secundă a campionatului.

Noi am propus la FRV ca o jucătoare să fie obligatoriu sub 23 de ani. Acest lucru ar aduce în timp un progres, chiar dacă asta ar însemna ca pe termen scurt să sacrifici rezultatele din Europa”, a mai spus Rotar.

Volei Alba Blaj a avut un buget de aproximativ un milion de euro, depășindu-l pe cel al fostei campioane CSM Târgoviște, dar în același timp mai mic decât cel al echipelor CSO Voluntari și CS Medgidia, ce au terminat pe locurile 3 și 4, gruparea din Constanța bazându-se pe un lot 100 la sută autohton. Clasată anul trecut pe locul 14 în ierarhia întocmită de CEV, mândria Albei a reușit în acest sezon o semifinală în Cupa CEV, a doua competiție continentală ca importanță, câștigată de Eczacibași Istanbul (dublă victorie, 3-1 cu Stuttgart), tocmai oponentul din penultimul act.

Semifinala era maximum ce puteam obține în acest an în Europa. Am mai spus acest lucru, în condițiile în care o jucătoare de la Eczacibasi are salariu cât tot bugetul nostru anual”, a menționat Gheorghe Rotar.

Încheierea lucrărilor la Sala Polivalentă, singura din Alba, reprezintă un alt vis împlinit al administrației municipale. Fără a se înainta un termen, dar cu posibilitatea dării în folosință în primăvara anului viitor, “Polivalenta” face parte dintr-un proiect major de infrastructură sportivă, alături de baza de cantonament pentru loturile naționale ce va fi realizată de CNI. Sala din Blaj va avea o capacitate de 2000 de locuri, ce poate crește cu încă 1000 de locuri grație unor tribune retractabile, iar timp de 3 ani, conform contractului cu FRV toate meciurile echipelor naționale, indiferent de categorie, vor fi găzduite la Blaj.

Nu vreau să înaintez termene de finalizare, deși sunt asaltat de asemenea întrebări, dar vă asigur că va fi cea mai elegantă și frumoasă sală de volei din țară„, a spus Gheorghe Rotar pentru sursa mai sus menționată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare