Rămâi conectat

Sport

Salvarea Industriei Galda de la abandon, prin implicarea familiei Hulea! Antrenor – Ștefan Fogoroși, meciuri – la Galtiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Familia Hulea, Ovidiu (vicepreședinte al AJF Alba) și Adrian (oficial la Viitorul Sântimbru), încearcă pe ultima sută de metri să salveze de la dispariție Industria Galda de Jos, divizionara terță ce a anunțat că se va retrage în această perioadă din Liga a 3-a.

“Vreau să încerc să nu las Industria Galda să moară! În câteva cuvinte, acesta este scopul demersului nostru. Vrem să o ducem până la vară, chiar dacă se retrogradează”, a spus Ovidiu Hulea, fiul său, Adrian Hulea urmând să fie președintele Industriei.

Aseară, la Galtiu, s-a desfășurat prima ședință de pregătire a anului, sub comanda lui Ștefan Fogoroși, la antrenament fiind prezenți o serie de jucători ce vor face parte din efectivul primăverii, majoritatea compus din jcători proveniți de la Viitorul Sîntimbru (Liga a 4-a), dar se mai continuă căutările.

Astfel, în aceste zile s-au căutat soluții pentru demararea concretă a activității, respectiv pentru încropirea unui lot de jucători, cât de cât competitiv, aseară, la stadionul din Galtiu, fiind programată o întâlnire a celor implicați (jucători, antrenori, staff administrativ).

Astfel, antrenor principal va fi experimentatul Ștefan Fogoroși (55 de ani), ultima dată la Spicul Daia Română, cel care a fost secund al Unirii Alba Iulia la primul an petrecut în elită, când “alb-negrii” au terminat pe locul al 6-lea în Divizia A (2004). De asemenea, vor mai fi angrenați în organizare Dan Comșa – director sportiv, Ovidiu Barna – antrenor secund și cu portarii sau Ioan Pisoiu (apropiați ai grupării din Sântimbru), iar jocurile interne din partea a doua a campionatului se vor disputa la Galtiu (unde a jucat și Unirea Alba Iulia în primăvara lui 2017).

Lotul prezent a fost alcătuit din Manciulea, Pascu, Iosa (n. 2002), Ov. Barna – D. Hulea, E. Hălălae, C. Oltean, R. Anghel, Bălșan (2002), B. Popa (2002), Necreală (2003), Cr. Ivașcu, R. Giorgiu (2004), Cuștiuliță (2002), G. Manciulea, Bălaș (Performanța Ighiu), Al. Stan, Borșai (2001), Oniche (Spicul Daia Română), Tripșa (Performanța Ighiu), Olălău, Plăcintă (2005), A. Crăciun (2001) Brînză, R. Morar, Oană.

Ar fi o mutare prin care fotbalul din Alba nu ar pierde o echipă, iar cele 8 runde rămase în partea a doua a campionatului se vor desfășura normal (făcă ca oponentul Galdei să stea și să câștige punctele la “masa verde”).

*Fotbal de plăcere

Se lucrează sub presiunea timpului întrucât luni, 8 februarie, se încheie perioada de transferuri iar după respectiva dată mai pot fi achiziționați numai jucători liberi de contract sau care și-au depus deja memorii în acest sens.

Ținând cont și de faptul că reluarea fotbalului județean, la nivelul Ligii a 4-a, este în ceață în continuare, se dorește alcătuirea unei selecționate județene, discutându-se inclusiv cu fotbaliști aflați sub contract la Performanța Ighiu sau Voința Stremț. În linii mari, se caută alcătuirea unui efectiv care cel târziu luni să aibă structurată pregătirea, primul joc oficial fiind în 13 martie cu Unirea Dej, liderul Seriei a 9-a.

Familia Hulea a găsit resurse să asigure cheltuielile de deplasare și organizare a meciurilor pe teren propriu, dar fotbaliștii vor avea parte de condiții “speciale” din punct de vedere financiar, urmând să beneficieze doar de prime, fără a avea contracte.

Pe lista posibililor jucători sunt nume precum Circov (Unirea Alba Iulia), S. Mureșan (ex-CS Ocna Mureș), Goguța și Cl. Oara (CSU Alba Iulia), Al. Stan, Hălălae și Nicola (Viitorul Sântimbru), Oniche și Brânză (Spicul Daia Română), Trifa și Goangă (Voința Stremț), Rahovean (Dacia Orăștie), Val. Drăgan (CSU Alba Iulia), Tripșa, Javla, Potopea, Bălaș sau D. Ianc (Performanța Ighiu), Csegoldi, B. Cristea și P. Man (la care CS Ocna Mureș a renunțat recent) sau Lepădat (ce aparține de Industria).

*Selecționată județeană

Industria Galda de Jos, “lanterna roșie”, cu numai 4 puncte în 10 etape, nu mai beneficiază în acest an de susținerea financiară a Consiliului local din comună, punându-se foarte serios problema retragerii la mijlocul celui de-al 7-lea campionat consecutiv petrecut pe a treia scenă, mai ales că nici negocierile din finalul anului trecut, cu CS Universitatea Alba Iulia, nu au avut finalitatea scontată. D

in efectivul cu care Industria a încheiat turul mai sunt dispobibili Căt. Suciu, An. Anghel – Puha, Goța, Petruse – Ov. Truță, Căt. Crișan, Ad. Hăprian, Vonya, R. Giorgiu – G. Scheau, Baghiu, R. Anghel; plecări: Haiduc, Frențiu, Cioară, Tocu, Cunțan (CS Ocna Mureș), Tegbo (Unirea Ungheni), Gîrnod, Hodea, Al. Costea, Al. Hada (din diverse motive).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea