Rămâi conectat

Curier Județean

Salvamont Alba: RISC ÎNSEMNAT de avalanșă în zona Domeniului schiabil Șureanu. Recomandări pentru turiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvamontiştii din Alba avertizează asupra unui risc însemnat de avalanşe în zona Domeniului schiabil Șureanu. Salvatorii montani avertizează turiștii să nu se aventureze în afara pârtiilor de schi.

„În munții Șureanu-Parâng, în zona montana înalta, gradul de risc poate să atingă nivelul 4/mare. Schiorii sunt rugați/avertizați să nu se aventureze în afara pârtiilor de schi. Sunt semnalate placi de vânt, cornișe și transport însemnat de zăpadă pe văile cu inclinație accentuata în zona vârfului Șureanu, pe pantele abrupte din sud, est și nord.

Stratul de zăpadă nu este stabilizat, fiind depuneri însemnate de zăpadă pulver peste o crusta înghețată, reducandu-se astfel, considerabil, coeziunea intre zăpadă mai veche și cea depusa recent.

De asemenea, turiștii sunt rugați să nu întreprindă deplasări pedestre în afara zonelor amenajate și să solicite salvatorilor montani informațiile necesare. http://www.meteoromania.ro/Upload…/nivologie/nivologie.pdf”, au transmis reprezentanții Salvamont Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea