Rămâi conectat

Ştirea zilei

Salubris Alba a demarat procedurile pentru colectarea deșeurilor: licitație de peste 15 milioane de euro pentru colectarea și transportul gunoaielor în două zone ale județului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba a demarat procedura de delegare prin concesiune a serviciilor de colectare și transport a deșeurilor municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri în două din cele patru zone ale județului.

Este vorba despre zona 4 (lotul 4) cu municipiul Blaj și comunele apropiate, respectiv zona 2 (lotul 2) cu orașul Cugir și municipiul Sebeș, la care se adaugă comunele învecinate acestora. Anunțul a fost publicat pe SEAP în 28 august 2017. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de 70.752.779 lei, respectiv aproape 15,4 milioane de euro. Valoarea totală estimată pentru lotul 2 – Tartaria este de 47.690.707 lei, iar pentru lotul lotul 4 – Blaj se ridică la 23.062.072 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 31 octombrie 2017, ora 10.00. Cele două zone vor fi deservite de stațiile de transfer deșeuri de la Tărtăria (capacitate 33.000 de tone pe an) și Blaj (capacitate 15.000 de tone pe an) construite prin proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor”, derulat de Consiliul Județean.

Operatorul sau operatorii care vor obține contractele vor colecta deșeurile din aceste localități și le vor transporta la cele două stații de transfer, de unde, un alt operator, care va fi desemnat de Consiliul Județean, la va duce, în final, la depozitul ecologic de deșeuri de la Galda de Jos. Pot participa la licitația deschisă organizată de Asociația ”Salubris Alba”, operatorii economici care vor face dovada deținerii unei experiențe similare în calitate de contractant unic sau în asociere în unul sau mai multe contracte similare și de o complexitate comparabilă cu serviciile care vor fi concesionate. De asemenea, ofertanții vor trebui să facă dovada unei cifre medii globale de afaceri, pe ultimii trei ani încheiați (2014, 2015, 2016), în valoare de cel puțin 9.538.000 lei pentru lotul 2, respectiv 4.612.000 lei pentru lotul 4.

Potrivit caietelor de sarcini, operatorul delegat va plăti UAT-urilor componente o redevența reprezentând 5% din valoarea cifrei de afaceri realizate din activitatea de colectare și transport pe raza de administrare teritorială a acestora conform contractului de delegare a gestiunii. În plus, operatorul delegat va plăti, o taxa de administrare în favoarea ADI Salubris Alba în valoare de 0,75% din valoarea cifrei de afaceri totală realizată din activitatea de colectare și transport pe lotul de operare. Localitățile incluse în zona 4 (45.726 de locuitori) de colactare sunt municipiul Blaj și comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Șona, Săncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelul de Jos și Roșia de Secaș. În zona 2 de colectare (81.341 de locuitori) de a deșeurilor au fost incluse municipiul Sebeș, orașul Cugir și comunele Daia Română, Cut, Șpring, Doștat, Gârbova, Cîlnic, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru Băcăinți, Șibot și Șugag.

Prin contractele ce vor fi încheiate de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activități: colectarea separată de la populație și de la operatorii economici a deșeurilor menajere reciclabile pe 3 fracții: hârtie și carton, plastic și metal, sticlă; colectarea separată a deșeurilor menajere reziduale; coletarea și gestionarea deșeurilor periculoase din deșeurile menajere; colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deșeuri la stațiile de transfer Tărtăria și Blaj; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public și predarea acestora unităților de ecarisaj. ADI Salubris Alba urmează să scoată la licitație și celelalte două contracte de colectare și transport deșeuri aferente zonelor 1 și 3, respectiv centrul județului cu municipiile Alba Iulia, Aiud și orașul Blaj și nordul județului unde localitățile cele mai importante sunt orașele Cîmpeni, Baia de Arieș, Abrud și Zlatna.

Deocamdată, documentațile sunt blocate din motive tehnice: imposibilitatea convocării Consiliului local al comunei Ponor pentru aprobarea documentației pentru zona 1 și reglementarea statutului stației de transfer de la Gura Roșiei, aflată în zona 3.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea