Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022: Majorare obligatorie după 24 de luni. Guvernul pregăteşte noi modificări 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022: Majorare obligatorie după 24 de luni. Guvernul pregăteşte noi modificări

Începând cu 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie poate fi acordat doar pe o perioadă de 24 de luni, după care trebuie majorat. Reamintim că ministrul Muncii anunţa recent că de anul viitor salariul minim va fi de 2.550 de lei brut.

Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie. Guvernul pregăteşte noi modificări ce îi vizează pe românii care au salariu minim pe economie.

„Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă cu o durată de peste 24 de luni”, anunţă autorităţile.

Peste 1,6, milioane de angajați în sistemul privat și 70.000 de bugetari primesc în prezent salariul minim pe economie. Ministrul Muncii anunţa recent că acesta va fi, începând cu 1 ianuarie 2022, de 2.550 de lei brut.

Întrebat dacă va rămâne salariul minim diferenţiat în funcţie de studii, Marius Budăi a spus că a rămas doar salariul de 2.550 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea