Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Salariul mediu în județul Alba a scăzut în iunie față de luna mai. La nivelul Regiunii Centru a crescut cu peste 11%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Faţă de luna mai, în iunie câştigul salarial mediu brut în județul Alba a scăzut cu 3 lei, iar în Sibiu cu 95 de lei. În schimb, a crescut la Braşov cu 99 de lei, Harghita cu 41 de lei, Mureş cu 36 de lei, şi Covasna cu 21 de lei.

adr-centru-hartaCâştigul salarial mediu brut a crescut în iunie în Regiunea Centru faţă de luna corespunzătoare din 2014 cu 11,12%, iar câştigul salarial mediu nominal net cu 10,87%, potrivit unui raport al Direcţiei de Statistică.

În iunie, câştigul salarial mediu brut, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în cele şase judeţe din regiune, a fost de 2.279 lei, cu 21 de lei mai mare decât cel din mai 2015 şi reprezentând 90,58% din câştigul înregistrat la nivel naţional, care a fost de 2.516 lei.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost în iunie în Regiunea Centru de 1.642 lei, mai mare decât în luna anterioară cu 14 lei, reprezentând 90,32% din câştigul obţinut la nivelul întregii ţări. Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost în judeţul Sibiu, respectiv de 1.865 lei, iar cea mai mică în Harghita, şi anume 1.242 lei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea