Salariile nete a peste 20% dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgență Alba Iulia, mai mici ca urmare a limitării sporurilor

Salariile nete ale unui număr de 273 de angajaţi, dintr-un total de 1.227, ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au înregistrat o scădere în luna martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi fiind categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier, se arată într-un memoriu transmis vineri de conducerea unităţii autorităţilor centrale.

Prin acest document, managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, atrage atenţia unor „discrepanţe salariale” determinate de punerea în aplicare a legislaţiei care limitează suma sporurilor la 30% din suma salariilor de bază.

ELIT

Prin aplicarea acestor prevederilor legale, „la nivelul SJU Alba Iulia procentul sporurilor în salariile de bază realizat pe martie este de 41,56%, în condiţiile stabilirii procentelor de spor de condiţii la minimul prevăzut de HGR 153/2018”. Acest fapt a dus la diminuarea categoriilor de personal care nu au beneficiat de prevederile art. 38 alin. 3 lit. b, conform cărora începând cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile de medici şi de asistenţi medicali din unităţile sanitare publice (…) au fost majorate la nivelul salariului de bază stabilit pentru anul 2022″, se arată în memoriu.

Categoriile de personal afectate sunt cele de chimist, biolog, profesor CFM, psiholog, kinetoterapeut, sociolog, asistent social, registrator medical, infirmier, brancardier, îngrijitoare de curăţenie. În total, au suferit scăderi de venituri un număr de 273 de salariaţi.

Un astfel de caz este cel al unui chimist medical principal, de la Laboratorul Bacteriologie, al cărui salariu net a scăzut cu 1.781 de lei, de la 5.471 la 3.690 de lei. Tot de la acelaşi Laborator, asistentul medical principal şef a câştigat în martie 3.693 de lei, faţă de 5.342 de lei în februarie, ceea ce înseamnă o reducere a venitului net de 1.649 de lei.

Salariul net al unei îngrijitoare de la UPU a fost în martie de 2.302 lei, mai mic cu 622 de lei faţă de februarie, când a primit 2.924 de lei. Un alt exemplu este cel al unei infirmiere de la Cardiologie – Terapie Intensivă, care a câştigat cu 805 lei mai puţin, respectiv de la 3.558 de lei la 2.753 de lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

gogu 16 aprilie 2018 at 17:06

Bine le-au facut,nu era normal ca o asistenta sa castige aproape dublu fata de un profesor.Multe asistente au facut 2 ani de”scoala ” si cred ca in jurul lor se invarteste lumea

goagle 17 aprilie 2018 at 8:11

Gogule, profesorul lucreaza cateva ore pe zi (cu mult sub 8 ore). Nu toti profesorii au lucrari de corectat acasa (de fapt au foarte putini), ca sa completeze cele 8 ore.
Au vacanta cateva luni pe an, nu lucreaza noaptea, nu fac gărzi, nu au de a face cu bolnavi cu boli molipsitoare, nu lucreaza cu substante sau materiale periculoase. Viata nimanui nu depinde in mod direct de ei pe cand o asistenta te poate lichida cu o simpla perfuzie pusa gresit. Să-ti mai dau exemple. Nu intotdeauna conteaza doar anii de scoala facuti. Conteaza si cât si in ce mediu lucrezi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...