Rămâi conectat

Politică Administrație

Salariile medicilor ar putea crește de până la patru ori, începând cu 1 iunie. Autoritățile locale vor putea completa lefurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă proiectul de lege propus de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, va trece de Parlament, începând cu 1 iunie 2015, medicii ar putea primi salarii mai mari cu până la de patru ori.

nicolae banicioiuAnunţul a fost făcut duminică de Bănicioiu, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV. În opinia ministrului, principalul motiv pentru care medicii şi asistentele pleacă pe bandă rulantă din România îl reprezintă, în primul rând, banii prea puţini pe care îi primesc lună de lună de la spitalele în care sunt angajaţi.

Noutate acestei legi este faptul că, autoritățile locale, în administrarea cărora se află spitalele pot să atragă și să completeze salariul medicului specialist de care este nevoie în spital, cu bani de la bugetul local, respectiv județean.

“Dăm posibilitate consiliilor județene și primăriilor să atragă și să plătească un medic specialist de care comunitatea are nevoie la spitalul administrat de autoritățile locale”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Un medic rezident într-un spital din România cîțștigă în medie 300 de euro lunar.

Ministrul Sanatatii ia in calcul sancționarea românilor care nu merg periodic la medic pentru a-si face analize.

„Avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni. Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate”, a precizat, Nicolae Banicioiu..


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea