Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, nu să fie majorate de către politicieni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mugur Isărescu: Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, nu să fie majorate de către politicieni.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a declarat, joi, , în cadrul unei conferințe de specialitate, că salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, o consecință dramatică fiind ca acestea să fie majorate de către politicieni, și nu prin forța pieței.

„În România, ne confruntăm cu o serie de provocări, care cu siguranță nu sunt numai aici, ci și la nivelul Uniunii Europene. Una dintre consecințele dramatice ar fi ca salariile să fie majorate de către politicieni, și nu prin forța pieței.

Ne confruntăm, de asemenea, cu problema migrației. Avem peste 3 milioane de români, un procent semnificativ din totalul populației apte de muncă, care au plecat din țară pentru a se stabili în alte state membre. Într-o ordine firească, salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea și astfel să devenim competitivi.

Vorbind despre infrastructură, vreau să menționez că aceasta este esențială pentru a conecta diferite regiuni, regiuni din care și România face parte. Pentru a avea o economie solidă este important să menținem o perspectivă în care să implementăm reforme politice coerente. România are nevoie de o convergență economică stabilă. Este singura cale prin care putem ajunge la destinație”, a afirmat Isărescu, potrivit Agerpres.

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea