Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, nu să fie majorate de către politicieni

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Mugur Isărescu: Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, nu să fie majorate de către politicieni.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a declarat, joi, , în cadrul unei conferințe de specialitate, că salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, o consecință dramatică fiind ca acestea să fie majorate de către politicieni, și nu prin forța pieței.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„În România, ne confruntăm cu o serie de provocări, care cu siguranță nu sunt numai aici, ci și la nivelul Uniunii Europene. Una dintre consecințele dramatice ar fi ca salariile să fie majorate de către politicieni, și nu prin forța pieței.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ne confruntăm, de asemenea, cu problema migrației. Avem peste 3 milioane de români, un procent semnificativ din totalul populației apte de muncă, care au plecat din țară pentru a se stabili în alte state membre. Într-o ordine firească, salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea și astfel să devenim competitivi.

Vorbind despre infrastructură, vreau să menționez că aceasta este esențială pentru a conecta diferite regiuni, regiuni din care și România face parte. Pentru a avea o economie solidă este important să menținem o perspectivă în care să implementăm reforme politice coerente. România are nevoie de o convergență economică stabilă. Este singura cale prin care putem ajunge la destinație”, a afirmat Isărescu, potrivit Agerpres.

Sursa: profit.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

1918 31 octombrie 2018 at 23:55

Asa-i nea Mugurel,odata cu productivitatea,am inteles sa traiti. Hai la munca patriotica fratilor ce ne mai trebuie salar.

un aiudean 1 noiembrie 2018 at 13:18

Sunt curios daca si salariul domnului Isarescu a crescui pentru ca si-a indeplinit criteriile de performanta de cand STA la BNR.Adica a controlat deprecierea monedei nationale oferind imprumuturi cu dobanda mica pentru productie ,nu pentru comert si servicii,a depus la guvern si parlament programe de finantare,in colaborare cu ministerele de resort pentru consolidarea cursului de schimb si controlarea balantei import export.
mie mi se pare ca sta pe un scaun pe care il considera vesnic si din cand in cand isi trimite purtatorul de vorbe la TV sau iese el pe diverse canale media si ne cearta pe toti – oameni de afaceri,agricultori,constructori,guverne si politicieni – ca si cum el nu ar trebui sa faca nimic si sa nu raspunda de nimic si asta in timp ce ,din pozitia pecare o are face afaceri cu vinuri si ii este acceptata marfa la greu in toate supermarcheturile.Ar fi interesanta o informare publica cu privire la substraturile afacerilor pe care le pastoreste cu un asemenea succes,avand in vedere si faptul ca atat el cat si un alt fost prim ministru,plangaretul Stolojan din pozitiile de sefi ai unor guverne sau dovedit ‘INCAPABILI”

Comentariile sunt oprite