Salariații din mediul privat vor putea fi recompensați și stimulați prin acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu

Salariații vor putea fi recompensați și stimulați și de către angajatorii din mediul privat, prin acordarea celui de-al 13-lea și chiar al 14-lea salariu.

Propunerea legislativă privind posibilitatea societăţilor comerciale cu capital integral privat de a acorda al 13-lea şi al 14-lea salariu se află la începutul parcursului legislativ, și anume în dezbaterea Senatului.

ELIT

Pentru a se aplica, aceasta are nevoie de votul Parlamentului, de promulgarea prin decret prezidențial și de publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton și creșterea veniturilor salariale ale salariaților din mediul privat românesc, iar pentru asta propune să dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajații prin acordarea celui de-al 13-lea și celui de-al 14-lea salariu.

Cel de-al 13-lea și cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societățile care înregistrează profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie să depășească 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri.

Potrivit proiectului de lege, salariaţii ar putea primi al 13 – lea salariu în perioada 15-30 decembrie, iar cel de-al 14-lea salariu în perioada 15-30 iunie.

Românii susţin că iniţiativa este lăudabilă şi speră să fie adoptată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

cititor 20 septembrie 2017 at 17:37

Wow, ce minune? Cind ei sunt majoritatea incadrati cu salariul minim ca sa nu plateasca patronii taxe.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...