Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Salariații din mediul privat vor putea fi recompensați și stimulați prin acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariații vor putea fi recompensați și stimulați și de către angajatorii din mediul privat, prin acordarea celui de-al 13-lea și chiar al 14-lea salariu.

Propunerea legislativă privind posibilitatea societăţilor comerciale cu capital integral privat de a acorda al 13-lea şi al 14-lea salariu se află la începutul parcursului legislativ, și anume în dezbaterea Senatului.

Pentru a se aplica, aceasta are nevoie de votul Parlamentului, de promulgarea prin decret prezidențial și de publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton și creșterea veniturilor salariale ale salariaților din mediul privat românesc, iar pentru asta propune să dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajații prin acordarea celui de-al 13-lea și celui de-al 14-lea salariu.

Cel de-al 13-lea și cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societățile care înregistrează profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie să depășească 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri.

Potrivit proiectului de lege, salariaţii ar putea primi al 13 – lea salariu în perioada 15-30 decembrie, iar cel de-al 14-lea salariu în perioada 15-30 iunie.

Românii susţin că iniţiativa este lăudabilă şi speră să fie adoptată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea