Rămâi conectat

Curier Județean

Să o conducem pe ultimul drum! Davinia, tânăra din Alba Iulia care a murit într-un accident de mașină, va fi înmormântată joi, în cimitirul Maieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

daviniaJoi va fi o zi cernită pentru toți cei care au cunoscut-o pe Davinia, tânăra din Alba Iulia care s-a stins din viață duminică seara în urma unui cumplit accident de mașină.

Tânăra va fi condusă pe ultimul drum la cimitirul Maieri din centrul municipiului Alba Iulia, iar înainte de înmormântare, la ora 14.00, va fi oficiată o slujbă la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” (zona Schit).

Reamintim că Davinia Paraschiva Anca și-a pierdut viața duminică într-un accident rutier petrecut în localitatea Dumbrava. Se întorcea acasă, la Alba Iulia, după o vizită la bunici, în localitatea Dumbrava. A fost de ajuns o clipă de neatenție, alături de lipsa de experiență la volan pentru a ajunge pe contrasens unde s-a trezit în fața unui TIR pe care n-a mai putut să-l evite.

În urma impactului a rămas încarcerată în mașina pe care o conducea și, rănită grav, cu toate eforturile făcute de echipajele de salvare și de medicii de la spitalul din Târgu Mureș, unde a fost transportată cu un elicopter SMURD, tânăra a pierdut lupta pentru viață, pe masa de operație.

Davinia Anca împlinise 18 ani în luna octombrie 2015 și era o artistă la începutul carierei – cânta în Corul Teotokos, dar cel mai mult i-a plăcut să picteze: ”… am început sa pictez de la 7 ani, pot spune un dar, o calitate, o moștenire. De-a lungul anilor, am participat la diferite concursuri și expoziții de pictura și desen cu lucrările mele atât locale cât și internaționale, unde m-am clasat pe un loc bun. Fiecare lucrare este unica în sine, fiecare fiind executată în totalitate manual, cu multa pasiune. Pictura este una dintre cele mai vechi expresii artistice umane. Arta este dăruire de trup și suflet prin culoare”, a scris tânăra pe blogul său.

A studiat la Liceul de Arte ”Regina Maria” și apoi la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Alba Iulia, fiind foarte apreciată de colegii săi, care au ales-o să-i reprezinte în Consiliul Județean Al Elevilor din Alba. Cei care au cunoscut-o spun că era frumoasă, era deșteaptă, modestă și atentă cu cei din jur și a plecat prea brusc și mult prea repede pe lumea cealaltă.

Rudele și prietenii se pregătesc acum să o conducă pe Davinia pe ultimul drum. Toți cei care au prețuit-o sunt așteptați la ora 14.00, la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia (zona Schit), acolo unde va avea loc slujba religioasă. Cortegiul funerar se va îndrepta apoi către Cimitirul Maieri. (C.M.)

 Dumnezeu să o aibă în pază!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea