Rămâi conectat

Politică Administrație

“Să le fie rușine!” Consiliul Județean și Primăria Alba Iulia criticate pentru cum îi tratează pe producătorii locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Să le fie rușine!”. Cu această remarcă a deschis Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, discuția cu privire la modul “mizerabil” în care a fost organizat și s-a desfășurat weekendul trecut Târgul Apulum Agraria la Alba Iulia, dar și pentru acțiunile administrației locale, precum aprobarea construirii a două super-marketuri în municipiu, care lovesc în activitatea micilor producători locali.

 

“Îi cer demisia lui Dumitrel!” (n.r. Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba) a completat social – democratul Ioan Potor într-o conferință de presă susținută joi la sediul partidului din municipiu, invocând “bătaia de batjocură” față de aceiași producători locali dar și față de albaiulienii care au fost nevoiți să înfrunte mocirla pentru a vizita standurile Târgului Apulum Agraria.

 

Potor si Dirzu01Spre deosebire de anii trecuți, actuala ediție a Târgulului Agraria a fost organizată pe un teren privat, susțin liderii PSD Alba, situat în vecinătatea Bazinului Olimpic din Alba Iulia.

Aceștia acuză decidenții de la nivelul Consiliului Județean Alba și cel al Primăriei Alba Iulia care au organizat evenimentul că, pe lângă faptul că au ales un spațiu inadecvat pregătit pentru un astfel de episod, după ce ploaia a transformat terenul în mocirlă, o cantitate importantă de pietriș – plătită din bani publici – a fost adusă și împrăștiată în zonă.

 

„Acestea sunt dragostea și respectul față de producătorii locali din Alba care au stat în noroi. Organizare în pripă, locuri de parcare în cîmp cu noroi. Nu toți avem tupeul vicelui care, pentru a nu se înnoroi, a parcat mașina lângă standuri (…)

Îi cer demisia lui Dumitrel! A adus pietriș plătit de Consiliul Județean Alba pe un teren privat. Sunt bani publici și este total pe lângă lege să faci pomene unor privați.

Aștept clarificări de la consiliul județean”, a declarat deputatul Călin Potor.

 

De asemenea, deputatul Ioan Dîrzu a susținut că foarte mulți dintre producătorii locali cu care a discutat s-au declarat mâhniți și nemulțumiți de condițiile în care au fost nevoiți să își prezinte și să își vândă produsele. În plus, șeful PSD Alba consideră că autoritățile locale cu atribuții în domeniul sanitar-veterinar at fi avut obligația să amendeze primăria și consiliul județean pentru condițiile insalubre în care au fost pregătite și servite populației unele mâncăruri.

 

“Într-un oraș al bordurilor și havelelor, ai noștri producători locali au fost tratați în mizerie și noroi. Să le fie rușine!

Dacă eram director la DSVSA le-aș fi trosnit o amendă celor de la primărie și consiliu județean pentru condițiile insalubre în care au fost gătite și puse pe mese mâncăruri”, a declarat deputatul Ioan Dîrzu.

 

Cei doi lideri social – democrați au readus în discuție “pericolul” pe care cele două supermarketuri ce urmează să fie construite în Alba Iulia îl reprezintă pentru micii producători și proprietarii magazinelor de cartier – Primăria Alba Iulia ignorând semnalele de alarmă trase în acest sens de unii întreprinzători locali.

 

“Cele două super-marketuri ce urmează să fie deschise în Alba Iulia vor afecta negativ activitatea micilor producătorilor locali din județ, care au sesizat acest pericol chiar în ședință de consiliu local. Călin Matieș, un antreprenor din domeniul panificației tradiționale, le-a explicat aleșilor că neavând desfacere în marile lanțuri de super-marketuri în care se vând produse din alte județe, va fi nevoit să reducă producția și să renunțe la o parte din angajați. Nimeni nu l-a băgat însă în seamă”, susține Călin Potor.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea