Rămâi conectat

Actualitate

S-a terminat cu FUMATUL în spațiile publice închise. Iohannis a PROMULGAT legea. Când intră în vigoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

interzis fumatuluiPreședintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, 29 ianuarie, decretul pentru promulgarea actului normativ privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, transmite Administratia Prezidentiala.

Actul normativ a fost contestat la Curtea Constituțională a României, însă judecătorii au stabilit că prevederile modificate respectă Legea fundamentală.

Citiți și CCR: ”Legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise ESTE CONSTITUȚIONALĂ”

Proiectul de lege prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului. Singura excepţie va fi reprezentată de celulele deţinuţilor din penitenciarele de maximă siguranţă.

Actul normativ a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei. În cazul cluburilor, barurilor şi restaurantelor, sancţiunile sunt mai dure: amenzi între 5.000 și 15.000 de lei sau suspendarea activităţii. Sancţiunile merg chiar până la închiderea unităţilor care nu au respectat legea.

Patronii de baruri şi restaurante deja caută soluţii pentru clienţii fumători. Ei se gândesc cum să amenajeze în exteriorul localurilor spaţiile de fumat, care să fie încălzite şi ferite de vremea rea. În Occident există aşa-numitele smoking-rooms, în care fumătorii au voie să-şi aprindă ţigările. Încăperile sunt încălzite, acoperite cu o prelată şi complet izolate de restul localului, scrie digi24.

Noua lege îi priveşte şi pe taximetrişti. În maşinile lor fumatul este interzis.

Legea va intra in vigoare dupa 45 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial, aproximativ la jumătatea lunii martie. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea