Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

S-a întors roata: de ce au ajuns ungurii să-și facă cumpărăturile în România?

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

S-a întors roata: de ce au ajuns ungurii să-și facă cumpărăturile în România?

La începutul anilor 90, românii traversau masiv în Ungaria pentru a-și face cumpărăturile. Produsele erau mai ieftine și mai calitative. Între timp, situația s-a schimbat foarte mult, iar cetățenii unguri preferă să vină în România pentru a-și face cumpărăturile din cauza prețurilor mai mici.

„Un exemplu că Ordonanța privind plafonarea adaosului comercial funcționează este și faptul că oamenii din Ungaria vin să cumpere alimente din România pentru că sunt mai ieftine”, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Citește și: Valoarea coșului minim de cumpărături a crescut cu 18% față de 2023. La ce preț au ajuns alimentele de bază

„Un exemplu că Ordonanța privind plafonarea adaosului comercial funcționează este și faptul că oamenii din Ungaria vin să cumpere alimente din România pentru că sunt mai ieftine”, scrie pe Facebook Florin Barbu.

El precizează că în România carnea de porc este mai ieftină cu aproximativ 3 lei pe kilogram, iar pâinea cu aproximativ 6 lei.

„Așa cum am promis îi sprijinim pe românii cu venituri mici și medii și îi susținem pe fermierii și procesatorii noștri”, încheie Barbu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor Noua lege a pensiilor stabilește cadrul legal pentru pensionarii actuali și viitori. După publicarea legii, au fost emise normativele care stabilesc noua formulă de calcul a pensiilor. În acest context, CNPP și Ministerul Muncii explică modul în care vor fi calculate veniturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea