Rămâi conectat

Curier Județean

S-a deschis prima ediţie a Târgului de Crăciun la Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria şi Consiliul Local Aiud au organizat, în premieră, primul Târg de Crăciun, în cadrul căruia se comercializează ornamente şi cadouri, confecţionate de către elevii aiudeni, dar şi mărfuri tradiţionale oferite de către comercianţi.

În prezenţa unui public numeros, Moş Crăciun, însoţit de primarul Mihai Horaţiu Josan a făcut un tur al târgului, spre deliciul copiilor prezenţi la deschidere. Primarul municipiului Aiud le-a urat „La Mulţi Ani” tuturor aiudenilor, în special celor care azi îşi serbează onomastica, şi a pornit iluminatul de sărbători, în aplauzele celor prezenţi.

Concertul de colinde care a încheiat deschiderea Târgului de Crăciun este primul din seria concertelor de colinde pe care elevii aiudeni le vor susţine în serile viitoare, lângă Cetatea Aiudului, dat fiind faptul că târgul va fi deschis până la Crăciun.

Obiectele elevilor aiudeni care pot fi comercializate în aceste zile au fost confecţionate în cadrul celei de-a 5-a ediţii a Zilelor Energiei Inteligente, organizate de către Primăria şi Consiliul Local Aiud. Ornamentele, suporturile de şerveţele, cutiile de bijuterii, ghivecele şi toate celelalte obiecte create de elevii aiudeni sunt din materiale reciclabile. Toţi cei aproximativ 80 de elevi din municipiul Aiud care au participat la „Zilele Municipale ale Energiei Inteligente” au fost premiaţi în această seară de către organizatori.

Concertul de colinde de la deschiderea primei ediţii a Târgului de Crăciun a fost oferit de Cercul de Chitară al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu”, Şcoala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, Şcoala Gimnazială „Axente-Sever”, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, Colegiul Naţional „Bethlen Gabor”, Colegiul Tehnic Aiud, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza”.

Vrem ca acest târg să devină o tradiţie în municipiul Aiud, în primul rând că ne oferă un cadru special de aşteptare a Crăciunului şi nu în ultimul rând pentru că oferă ocazia organizării unei expoziţii cu vânzare a obiectelor ornamentale confecţionate de către elevii aiudeni. Pentru că, o dată cu deschiderea Târgului de Crăciun, am încheiat cea de-a 5-a ediţie a „Zilelor Municipale ale Energiei Inteligente”, la care au participat toţi cei 15 primari din ADI „Alba de Jos”, sper ca în 2013, la cea de-a 2-a ediţie a târgului, să participe toate localităţile din asociaţia noastră, iar amploarea lui să fie una zonală, care să reprezinte Alba de Jos. Tuturor aiudenilor, dar şi partenerilor noştri, autorităţi şi cetăţeni din Alba de Jos, le doresc „Sărbători Fericite!”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Târgul de Crăciun din P-ţa Cuza Vodă va fi deschis până în data de 27 decembrie 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea