Rămâi conectat

Ştirea zilei

S-a dat ORDINUL de începere a lucrărilor pentru ”Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”

Unirea Ziarul

Publicat

în

S-a dat ORDINUL de începere a lucrărilor pentru ”Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”

Ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, în valoare totală de 13.773.645 de lei (inclusiv TVA), a fost dat luni, 6 iulie 2020. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a predat astfel, astăzi, amplasamentul firmei care a câștigat contractul de achiziție publică, iar aceasta are termen 16 luni pentru finalizarea investiției.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor; Operațiunea B – Clădiri Publice în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, va suporta 2% din valoarea proiectului european, dar și celelalte cheltuieli neeligibile.

Între obiectivele specifice ale proiectului menționăm: diminuarea emisiilor în atmosferă a gazelor cu efect de seră; reducerea consumului anual de energie primară; implementarea unui sistem alternativ de producere a energiei din surse regenerabile și adaptarea infrastructurii spitalului pentru nevoile persoanelor cu dizabilități.

Astfel, în urma finalizării acestei investiții, vor fi reduse emisiile de CO2 în atmosferă, va fi diminuat consumul de energie primară, vor fi instalate panouri solare care vor ajuta la producerea apei calde și curentului, obținerea energiei primare din surse regenerabile, vor fi implementate măsuri suplimentare față de prevederile minime legislative în domeniul accesibilizării infrastructurii (marcaje rezonatoare în zona rampelor de acces; indicator BRAILLE; etc).

Lucrările de reabilitare termică presupun, între altele, o intervenție asupra anvelopei construcțiilor pentru construcțiile clădirilor spitalului, policlinicii, medicina legală, centrala termică, bucătărie și spălătorie. Lucrările au un rol determinant în asigurarea confortului, în special a pacienților și implicit și a personalului medical, prin creșterea capacității de termoizolare, respectiv economisirea resurselor energetice prin eliminarea pierderilor de căldură prin pereții exteriori. Izolarea termică a anvelopei se va face la exterior. Pentru susținerea panourilor solare va fi realizată o structură metalică.

Astfel, în urma finalizării acestei investiții, clădirile SJU Alba Iulia vor trece într-o clasă energetică superioară, prin îmbunătățirea eficienței energetice.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea