Rămâi conectat

Politică Administrație

S-a constituit Acţiunea Naţional-Ţărănistă „Iuliu Maniu”. Albaiulienii Mircea Trifu şi Iuliu Hada, printre participanţii la eveniment

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A luat fiinţă, la Cluj-Napoca, Acţiunea Naţional-Ţărănistă „Iuliu Maniu”, care îşi doreşte să păstreze tradiţia Partidului Naţional Ţărănesc. La eveniment au participat, printre alţii, şi doi invitaţi din judeţul nostru, Mircea Trifu şi Iuliu Hada (fost preşedinte al PNŢCD Alba). Acţiunea Naţional-Ţărănistă „Iuliu Maniu” contestă prezenţa PD-istului Aurelian Pavelescu la şefia PNŢCD, considerând că av. Aurelian Pavelescu, care este omul preşedintelui Traian Băsescu, ar fi confiscat identitatea şi conducerea unui partid istoric.

Marele român Iuliu Maniu spunea: „Avem întâi nevoie de oameni de caracter şi oneşti şi numai pe urmă de oameni pricepuţi în conducerea treburilor publice; între un hoţ fără caracter, dar priceput şi între un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă. Astfel de oameni sunt mai de nădejde decât secăturile obraznice cărora nu le sticlesc ochii decât după afaceri…”.

Prin viaţa sa, Maniu a oferit un model demn de urmat. Cariera sa spune multe despre calităţile pe care trebuie să le aibă un adevărat om de stat. Personalitate politică de talie europeană, democrat convins şi patriot luminat, Iuliu Maniu nu a ezitat nici un moment să-şi sacrifice viaţa, punându-şi în pericol existenţa din dorinţa de a-şi vedea visul cu ochii. Iuliu Maniu e un model de om politic, un model necesar în aceste vremuri. Astăzi, principiile şi idealurile clasei politice sunt atât de diferite de cele ale înaintaşului naţional-ţărănist. Iuliu Maniu a fost deputat în Parlamentul de la Budapesta, apoi în Parlamentul României Reîntregite, iar mai târziu a fost numit prim-ministru. Maniu a avut un rol important  în organizarea Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, cea care a decis Unirea cu ţara mamă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea