Rămâi conectat

Sport

Rugbista Oxana Bunici (CS Gold Roşia Montană) – selecţionată în echipa Europei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Oxana Bunici CS Gold Rosia Montana1Echipa feminină de rugby CS Gold Roşia Montană a participat în ultima perioadă la competiţii internaţionale, la Viena şi Vac (Ungaria), unde fetele conduse de antrenorul Ionel Sahlean au obţinut rezultate notabile, 8 victorii din 9 partide disputate. Un alt succes al clubului îl reprezintă selecţionarea jucătoarei Oxana Bunici pentru formaţia Tabusoro Angels International, care va reprezenta Europa şi va participa în perioada 2-9 decembrie la puternicul turneu de rugby 7 feminin de la Dubai, din Emiratele Arabe Unite.

Oxana Bunici (27 de ani) este căpitanul echipei nationale a Moldovei, fiind şi un pilon de bază în efectivul formaţiei din Munţii Apuseni. “Vorbim despre o jucătoare polivalentă, care s-a consacrat însă pe postul de pilier. Nu bucurăm de această realizare deosebită, în condiţiile în care a fost singura rugbistă din ţara noastră alesă pentru a participa la acest turneu internaţional de anvergură”, a declarat antrenorul Ional Sahlean (CS Gold Roşia Montană).

Oxana este una din cele mai bune sportive din Republica Moldova, este campioană naţională la canotaj, fotbal şi rugby pe parcursul mai multor ani. Este femeie, dar joacă rugby şi fotbal, iar în trecut a practicat canotajul, voleiul şi karateul! Oxana Bunici a dezvăluit cum a reuşit de-a lungul anilor să combine toate aceste genuri de sport şi să obţină succese remarcabile. În 2013, Bunici a fost desemnată pentru a cincea oară la rând cea mai bună rugbistă a Moldovei.

*Sportivă policalificată

Oxana Bunici s-a născut în oraşul Mălăeşti, raionul Orhei şi îi plăcea sportul încă de la şcoală. „De la început practicam la nivel de amator voleiul şi karate. Făceam naveta de trei ori pe săptămână din sat până în oraş pentru a practica volei sau karate„, a declarat sportiva. În 2007, când a devenit studentă la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, Bunici a făcut primii paşi în rugby. „Aveam rezultate la canotaj şi mi s-a propus să fac rugby, pentru că eram aşa mai zdravănă. Nu înţelegeam sportul acesta şi nici nu mă gândeam că o să joc rugby. Parcă am ajuns într-o altă lume. De atunci am început să joc rugby zi de zi şi acum sunt mulţumită de rezultatele mele„, a mai povestit Oxana. Timp de un an, în perioada 2009-2010, Oxana Bunici a practicat concomitent trei genuri de sport la cel mai înalt nivel. “Toate aceste genuri de sport vroiam să le combin. Uneori se întâmpla că la canotaj spuneam antrenorului că mă simt rău şi mă duceam la rugby. Când trebuia să merg la antrenament la rugby, spuneam că am ceva probleme şi plecam la fotbal”, a subliniat sportiva. Oxana Bunici este şi multiplă campioană a Ucrainei la rugby, rugby pe plajă şi fotbal pe plajă cu echipa Otrada Odesa. “Îmi place ceea ce fac şi cred că de asta am avut succese în toate genurile de sport pe care le-am practicat”, a adăugat aceasta. Pare greu de crezut, dar feminitatea este prezentă chiar şi în timpul jocului de rugby. “Asta ne şi deosebeşte de rugby-ul masculin. Pot afirma acest lucru cu certitudine. Da, rugby este un sport feminin. Nu pot da o definiție a felului cum ar trebui să arate femeile care-l practică. Este un sport  pentru toţi şi pentru toate caracterele puternice şi dornice de a face performanţă”, a încheiat Oxana.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea