Rămâi conectat

Societate

Rugăciunea lui Horea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Doamne, ascultă-mi ruga, pentru prosperitatea Uniunii Europene şi pacea lumii întregi!
Se împlinesc 280 de ani, de când o româncă din Albac m-a născut, iar popa m-a botezat cu numele de Nicolae Ursu, cunoscut mai târziu sub numele de Horea. Eu sunt acela care împreună cu Cloşca şi cu Crişan am zguduit la 1784 Evul Mediu transilvănean, îndemnând pe francezi, ca măcar la 5 ani după noi, să dărâme Bastilia. N-am făcut crime, dar a pretinde egalitate şi merite după muncă, a fost mai mult decât o crimă. De aceea am fost pedespiţi cu mare cruzime, fiind zdrobiţi de vii cu roata, iar corpul nostru ciopârţit şi împrăştiat pe întreaga Transilvanie.
Dar împăratul din Viena a făcut un păcat mai mare decât al nostru, cucerind fără lupte, ci numai prin viclenie, Transilvania şi Bucovina, iar timp de trei secole a dezbinat şi exploatat popoare şi a provocat primul război mondial. Acest război, deşi a dus la dispariţia imperiului habsburgic, n-a fost plătit cu viaţa de către împărat şi camarila sa, ci cu milioane de morţi şi invalizi.
Pacea n-a durat decât 20 de ani, iar forţele învinse au provocat cel de-al doilea război mondial, care, pe lângă mai multe milioane de morţi şi invalizi, a dat naştere la un nou sistem social, zis socialist, şi în contradicţie cu lumea cunoscută până atunci, împărţind lumea în două tabere: tabăra ţărilor socialiste şi tabăra ţărilor capitaliste, ambele posedând arma atomică, cea mai periculoasă armă de distrugere în masă.
În faţa pericolului ce se naşte, parcă ascultând glasul ruinelor şi a milioanelor de morţi, ţările apusene s-au împăcat şi au pus bazele Uniunii Europene, bazată pe egalitate şi respectul integrităţii teritoriale a fiecărei ţări. După 1989 tabăra ţărilor socialiste s-a desfiinţat, iar majoritatea ţărilor a aderat la Uniunea Europeană.
Doamne, aici mă opresc din depănarea amintirilor mele, mulţumindu-Ţi pentru înţelepciunea cu care i-ai înzestrat pe conducătorii Uniunii Europene, căci ea a dat un nou avânt dezvoltării societăţii omeneşti şi a evidenţiat valoarea moralei creştine. Dar aşa cum fiecare corp este urmărit de umbra sa, nici Uniunea Europeană n-a scăpat de fapte discutabile, care o discreditează. Astfel, după 1989 România a fost obligată să privatizeze, adică să vândă totul la străini: zăcămintele de petrol şi gaze, fabrici şi uzine, bănci şi societăţi de asigurare, îngrădindu-i-se orice posibilitate de a se dezvolta ca popor. Şi unde mai pui că toate s-au vândut pe preţ de nimica.
Şi totuşi, înţelepţii Uniunii Europene au legiferat că pământul proprietate privată a românilor nu se poate vinde la străini decât după 10 ani de la aderare. Dar acum s-au răzgândit şi cer ca pământul să poată fi vândut şi înainte de expirarea celor 10 ani. Aici nu poate fi decât intervenţia forţelor răului, ce reprezintă trecutul.
Doamne, nu lăsa ca poporul român să fie deposedat de pământul pe care s-a născut, pentru că el n-a râvnit la pământul altora, iar cât timp a trăit în tabăra ţărilor socialiste a muncit cinstit şi a construit obiective de importanţă europeană, ca: Sidex Galaţi, Petromidia, Canalul – Dunăre Marea Neagră şi Complexul Energetic şi de Navigaţie Porţile de Fier. Pe tărâm moral, a militat pentru pace, protestând împotriva războiului dintre Egipt şi Israel şi invadarea Cehoslovaciei. Uniunea Europeană n-ar trebui să uite că realizările poporului român l-au îndreptăţit pe preşedintele României de atunci să fie plimbat cu caleaşca Reginei Angliei şi să fie vizitat de marile personalităţi ale lumii.
Astăzi poporul român este sărăcit şi dezbinat, căutând de lucru cu disperare prin Europa, iar pământul lui rămâne nelucrat deşi România a avut o agricultură modernă, iar tractorul românesc, prin 1980 a fost cel mai ieftin şi mai bun tractor, fiind exportat în America de Sud, în Asia şi Europa, inclusiv în Franţa şi Germania.
Doamne, eu te preamăresc şi strig cu tărie că, ori eşti ziditorul lui Adam, ori eşti totalitatea legilor ce guvernează natura, societatea şi gândirea, Tu exişti pentru că eşti însăşi existenţa, însăşi realitatea în care trăim, că fiecare din noi avem o picătură din înţelepciunea Ta şi că toate se întâmplă cu ştirea Ta. De aceea Te rog ocroteşte poporul meu şi îndeamnă pe conducătorii Uniunii Europene să procedeze cu înţelepciune, pentru că românii nu prezintă niciun pericol. Dimpotrivă, într-o epocă în care forţele economice şi sociale se dezvoltă după legi diferite, în diferite puncte ale globului, iar terorismul dă semne de viaţă, românii pot fi un factor de pace şi construcţie paşnică. Distrugerea poporului român nu poate fi un merit pentru cineva, dar poate fi o ruşine pentru toţi!
A vorbit Horea şi a scris
Ioan BIZĂU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a seral încep astăzi, 4 martie, simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unităţi de învăţământ şi va implica participarea a peste 146.000 de elevi. Citește și: BACALAUREAT 2024: Modele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea