Ziarul Unirea

Rugăciunea lui Horea

Doamne, ascultă-mi ruga, pentru prosperitatea Uniunii Europene şi pacea lumii întregi!
Se împlinesc 280 de ani, de când o româncă din Albac m-a născut, iar popa m-a botezat cu numele de Nicolae Ursu, cunoscut mai târziu sub numele de Horea. Eu sunt acela care împreună cu Cloşca şi cu Crişan am zguduit la 1784 Evul Mediu transilvănean, îndemnând pe francezi, ca măcar la 5 ani după noi, să dărâme Bastilia. N-am făcut crime, dar a pretinde egalitate şi merite după muncă, a fost mai mult decât o crimă. De aceea am fost pedespiţi cu mare cruzime, fiind zdrobiţi de vii cu roata, iar corpul nostru ciopârţit şi împrăştiat pe întreaga Transilvanie.
Dar împăratul din Viena a făcut un păcat mai mare decât al nostru, cucerind fără lupte, ci numai prin viclenie, Transilvania şi Bucovina, iar timp de trei secole a dezbinat şi exploatat popoare şi a provocat primul război mondial. Acest război, deşi a dus la dispariţia imperiului habsburgic, n-a fost plătit cu viaţa de către împărat şi camarila sa, ci cu milioane de morţi şi invalizi.
Pacea n-a durat decât 20 de ani, iar forţele învinse au provocat cel de-al doilea război mondial, care, pe lângă mai multe milioane de morţi şi invalizi, a dat naştere la un nou sistem social, zis socialist, şi în contradicţie cu lumea cunoscută până atunci, împărţind lumea în două tabere: tabăra ţărilor socialiste şi tabăra ţărilor capitaliste, ambele posedând arma atomică, cea mai periculoasă armă de distrugere în masă.
În faţa pericolului ce se naşte, parcă ascultând glasul ruinelor şi a milioanelor de morţi, ţările apusene s-au împăcat şi au pus bazele Uniunii Europene, bazată pe egalitate şi respectul integrităţii teritoriale a fiecărei ţări. După 1989 tabăra ţărilor socialiste s-a desfiinţat, iar majoritatea ţărilor a aderat la Uniunea Europeană.
Doamne, aici mă opresc din depănarea amintirilor mele, mulţumindu-Ţi pentru înţelepciunea cu care i-ai înzestrat pe conducătorii Uniunii Europene, căci ea a dat un nou avânt dezvoltării societăţii omeneşti şi a evidenţiat valoarea moralei creştine. Dar aşa cum fiecare corp este urmărit de umbra sa, nici Uniunea Europeană n-a scăpat de fapte discutabile, care o discreditează. Astfel, după 1989 România a fost obligată să privatizeze, adică să vândă totul la străini: zăcămintele de petrol şi gaze, fabrici şi uzine, bănci şi societăţi de asigurare, îngrădindu-i-se orice posibilitate de a se dezvolta ca popor. Şi unde mai pui că toate s-au vândut pe preţ de nimica.
Şi totuşi, înţelepţii Uniunii Europene au legiferat că pământul proprietate privată a românilor nu se poate vinde la străini decât după 10 ani de la aderare. Dar acum s-au răzgândit şi cer ca pământul să poată fi vândut şi înainte de expirarea celor 10 ani. Aici nu poate fi decât intervenţia forţelor răului, ce reprezintă trecutul.
Doamne, nu lăsa ca poporul român să fie deposedat de pământul pe care s-a născut, pentru că el n-a râvnit la pământul altora, iar cât timp a trăit în tabăra ţărilor socialiste a muncit cinstit şi a construit obiective de importanţă europeană, ca: Sidex Galaţi, Petromidia, Canalul – Dunăre Marea Neagră şi Complexul Energetic şi de Navigaţie Porţile de Fier. Pe tărâm moral, a militat pentru pace, protestând împotriva războiului dintre Egipt şi Israel şi invadarea Cehoslovaciei. Uniunea Europeană n-ar trebui să uite că realizările poporului român l-au îndreptăţit pe preşedintele României de atunci să fie plimbat cu caleaşca Reginei Angliei şi să fie vizitat de marile personalităţi ale lumii.
Astăzi poporul român este sărăcit şi dezbinat, căutând de lucru cu disperare prin Europa, iar pământul lui rămâne nelucrat deşi România a avut o agricultură modernă, iar tractorul românesc, prin 1980 a fost cel mai ieftin şi mai bun tractor, fiind exportat în America de Sud, în Asia şi Europa, inclusiv în Franţa şi Germania.
Doamne, eu te preamăresc şi strig cu tărie că, ori eşti ziditorul lui Adam, ori eşti totalitatea legilor ce guvernează natura, societatea şi gândirea, Tu exişti pentru că eşti însăşi existenţa, însăşi realitatea în care trăim, că fiecare din noi avem o picătură din înţelepciunea Ta şi că toate se întâmplă cu ştirea Ta. De aceea Te rog ocroteşte poporul meu şi îndeamnă pe conducătorii Uniunii Europene să procedeze cu înţelepciune, pentru că românii nu prezintă niciun pericol. Dimpotrivă, într-o epocă în care forţele economice şi sociale se dezvoltă după legi diferite, în diferite puncte ale globului, iar terorismul dă semne de viaţă, românii pot fi un factor de pace şi construcţie paşnică. Distrugerea poporului român nu poate fi un merit pentru cineva, dar poate fi o ruşine pentru toţi!
A vorbit Horea şi a scris
Ioan BIZĂU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CIORNĂ – SONDAJ | Comasarea voluntară prin absorbție a U.A.T-ului Alba Iulia și a U.A.T-ului Ciugud. Ce declară actualii primari

Prezentul sondaj dorește să determine opinia cetățenilor din U.A.T – ul Alba Iulia și din U.A.T – ul Ciugud cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

petrini 24 februarie 2011 at 16:25

Ce articole bune si cu continut sunt pe aceasta pagina,dar trec aproape neobservate caci autorii,se vede ,ca nu au prieteni care sa scrie zeci de comentarii la apa de ploaie a ziarului.
Felcitari unirea pentru astfel de articole care ne imbogatesc ca oameni.

george crisan 24 februarie 2011 at 18:22

Mister Petrini,toata ziua v-ati plimbat prin apa de ploaie care va deranjeaza atat.
Slava Domnului ca pe la patru si ceva ati ajuns la soare.Nu sunteti,totusi putin cam masochist?

ema 24 februarie 2011 at 19:39

Agricultura romaneasca daca nu ar fi fost distrusa prin anii 90,acum ar fi fost o reala sursa de trai pentru amaratul nostru popor si nu ar mai fi fost nevoiti atatia romani sa paraseasca tara !
Trebuie facut ceva in aceasta privinta si presa ar avea un rol important.E bine ca apar articole care ne pun pe ganduri ,care ridica o problematizare pentru fiecare dintre noi.
Bine scris,felicitari autorului

Comentariile sunt oprite