Rămâi conectat

Actualitate

Rovana Plumb: Programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’, care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță, va fi extins la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a susținut, luni, că Programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’, care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță, va fi extins la nivel național.

Rovana Plumb02Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în cele 11 județe în care este implementat programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ sunt sprijiniți 2.400 copii. Părinții sunt stimulați să-și aducă zilnic copiii la grădiniță, fiindu-le oferite tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a vizitat, luni, grădinița de copii din localitatea Drăgăești-Pământeni, comuna Mănești, județul Dâmbovița, unde Asociația OvidiuRo (OvR), Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița implementează programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ (FCG), care încurajează educația timpurie a copiilor săraci.

În acest an școlar, numai în județul Dâmbovița sunt ajutați să meargă la grădiniță 285 de copii defavorizați, de trei ori mai mulți față de anii anteriori.

„Apreciez foarte mult efortul special al Asociației OvidiuRo în derularea acestui proiect. Programul care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță va fi extins la nivel național, astfel încât mii de copii defavorizați să poată merge la grădiniță și să ajutăm, astfel, împreună, mai multe familii din România. În acest sens am semnat, în luna aprilie, un acord de parteneriat cu Asociația OvidiuRo’, a declarat Rovana Plumb.

Evenimentul din Dâmbovița face parte din seria de activități dedicate procesului de extindere a programului în județele Brașov, Dâmbovița și Dolj.

Cu o valoare de 244.131 euro, programul este finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România. De altfel, programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ se derulează în Dâmbovița încă din 2010, în localitățile Gura Șuții și Potlogi, anul acesta fiind extins în alte patru comunități: Cojasca, I. L. Caragiale, Mănești și Moroeni.

Sursa Agerpres

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea