Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rovana Plumb la Alba Iulia. Vezi declaraţia privind abandonul şcolar

Alexandra Mates

Publicat

în

Rovana Plumb se află la Alba Iulia cu ocazia simpozionului „Abandonul şcolar, o fractură în procesul educaţional al copilului”. Evenimentul este organizat de către Organizaţia Femeilor Social-Democrate.

După prima parte a discuţiilor, ministrul Mediului Rovana Plumb a declarat că s-au luat câteva decizii care vizează metode de a face elevii să rămână în şcoli.

„Multe proiecte bune au plecat de aici, de la Alba Iulia. Proiectul pe care organizaţia de la Alba îl promovează astăzi este unul care a atras atenţia colegilor din Ardeal, pentru că este o problemă mai serioasă la nivelul României, un fenomen care atrage atenţia şi la nivel european, atât în ceea ce priveşte abandonul şcolar, cât şi în ceea ce priveşte analfabetismul. (…) Aici trebuie concentrate toate forţele, în zona şcolilor, în zona părinţilor, dar şi în ceea ce priveşte rolul statului de a elabora proiecte care să vină în sprijinul reducerii acestui fenomen al abandonului şcolar. Unul dintre proiectele pe care le-am dezbătut astăzi şi le-am adoptat vizează, pe lângă formulele pe care Guvernul le va adopta, să găsim noi, organizaţia de femei, un instrument necesar pentru motivarea tinerilor, a copiilor de a nu părăsi şcoala Adică să  îi premiem pe acei copii, care din punctul de vedere al frecvenţei şcolare sunt pe primele locuri, cu premii constând în cărţi sau excursii. Practic am veni direct în întâmpinarea elevilor şi să îi stimulăm să nu abandoneze şcoala.”

Discuţiile pe tema abandonului şcolar continuă şi este aşteptată să vină şi Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei.

Vom reveni cu amănunte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei Primăria Sebeș a contractat primele nouă autobuze electrice, nouă stații de încărcare lentă și alte trei stații de încărcare rapidă. Valoarea investiției, finanțată prin PNRR, este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea