Rotary Alba Iulia vizează achiziționarea de aparatură în valoare de 40.000 de euro pentru Centrul ”Maria Beatrice”
Următorul mare proiect al Clubului Rotary Alba Iulia este strângerea de fonduri pentru achiziționarea unei aparaturi în valoare de 40.000 de euro care să ajute copiii cu probleme de sănătate, în special afecțiuni neuromotorii, proiectul fiind prezentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.
Primul proiect organizat pentru strângerea de fonduri pentru noua aparatură, care ar ridica nivelul de calitate al serviciilor, a fost un bal de caritate.
”Ne-am gândit la un proiect de anvergură. Așa numitul global grand cu o valoare destul de mare, 40.000 de euro. Proiectul constă în achiziționarea de aparatură, materiale specifice pe care urmează să le donăm către Maria Beatrice. Nu știm cât va dura: câteva luni, doi ani, trei ani, în funcție de gradul de implicare a cluburilor din țară, județ, străinătate”, a spus dr. Aurel Crișan, viitorul președinte al Clubului Rotary Alba Iulia.
Fondatorul centrului, Sebastian Onac, a spus că ajutorul Clubului Rotary este providențial, iar centrul a crescut de la an la an și există copii care vin, aici, din diaspora.
”Existența Centrului Maria Beatrice pleacă de la o înșiruire de întâmplări, care până la urmă nu sunt întâmplări ci un curs firesc de evenimente care concură la dezvoltarea noastră ca centru. Nu pot decât să mulțumesc Clubului Rotary că mergem împreună în continuare pentru că am ajuns la un nivel de la care singuri nu am avea posibilitatea să ne dezvoltăm”, a spus Sebastian Onac.
Onac a adăugat că balul este foarte importat pentru mediatizarea istoriei centrului pentru că mulți au auzit de el, dar nu știu de unde a plecat și unde a ajuns. La bal s-au strâns fonduri din donații, plata invitațiilor și licitații.
În vederea strângerii celor 40.000 de euro se vor organiza mai multe proiecte și se va cere și implicarea cluburilor Rotary din țară și străinătate.
La Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia beneficiază de tratamente copii din toată țara, acum și din Diaspora și nu doar cu dizabilități. Este vorba și de copii care au suferit accidentări și au nevoie de termen mai lung de recuperare. Afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză,tulburari de coordonare, retard psiho-neuro-motor, diferite sindroame neurologice (sindrom West, boli genetice, etc.), boli ale maduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare), tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze, etc.), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin, etc), sechele rahitism, retracții de tendoane, stări post fracturi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]