Rămâi conectat

Actualitate

Rotary Alba Iulia vizează achiziționarea de aparatură în valoare de 40.000 de euro pentru Centrul ”Maria Beatrice”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Următorul mare proiect al Clubului Rotary Alba Iulia este strângerea de fonduri pentru achiziționarea unei aparaturi în valoare de 40.000 de euro care să ajute copiii cu probleme de sănătate, în special afecțiuni neuromotorii, proiectul fiind prezentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Rotary07

Primul proiect organizat pentru strângerea de fonduri pentru noua aparatură, care ar ridica nivelul de calitate al serviciilor, a fost un bal de caritate.

Ne-am gândit la un proiect de anvergură. Așa numitul global grand cu o valoare destul de mare, 40.000 de euro. Proiectul constă în achiziționarea de aparatură, materiale specifice pe care urmează să le donăm către Maria Beatrice. Nu știm cât va dura: câteva luni, doi ani, trei ani, în funcție de gradul de implicare a cluburilor din țară, județ, străinătate”, a spus dr. Aurel Crișan, viitorul președinte al Clubului Rotary Alba Iulia.

Fondatorul centrului, Sebastian Onac, a spus că ajutorul Clubului Rotary este providențial, iar centrul a crescut de la an la an și există copii care vin, aici, din diaspora.

”Existența Centrului Maria Beatrice pleacă de la o înșiruire de întâmplări, care până la urmă nu sunt întâmplări ci un curs firesc de evenimente care concură la dezvoltarea noastră ca centru. Nu pot decât să mulțumesc Clubului Rotary că mergem împreună în continuare pentru că am ajuns la un nivel de la care singuri nu am avea posibilitatea să ne dezvoltăm”, a spus Sebastian Onac.

Onac a adăugat că balul este foarte importat pentru mediatizarea istoriei centrului pentru că mulți au auzit de el, dar nu știu de unde a plecat și unde a ajuns. La bal s-au strâns fonduri din donații, plata invitațiilor și licitații.

În vederea strângerii celor 40.000 de euro se vor organiza mai multe proiecte și se va cere și implicarea cluburilor Rotary din țară și străinătate.

La Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia beneficiază de tratamente copii din toată țara, acum și din Diaspora și nu doar cu dizabilități. Este vorba și de copii care au suferit accidentări și au nevoie de termen mai lung de recuperare. Afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză,tulburari de coordonare, retard psiho-neuro-motor, diferite sindroame neurologice (sindrom West, boli genetice, etc.), boli ale maduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare), tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze, etc.), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin, etc), sechele rahitism, retracții de tendoane, stări post fracturi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea