Romgaz are în plan investiții de un miliard de lei în a doua jumătate a anului 2018. Pentru ce vor fi alocați banii

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz are în plan investiții de aproape un miliard de lei în a doua jumătate a anului, după ce în primul semestru s-au investit peste 600 de milioane de lei. Banii vor fi alocați pentru explorare, dezvoltare și creșterea capacității de înmagazinare a gazelor.

Andrei Bobar, director economic al Romgaz, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, la Mediaș, că planul societății este să se atingă bugetul total de investiții pe 2018, care este de 1,6 miliarde de lei.

”O mare parte din acest plan pentru anul 2018 se referă la construcția centralei electrice de la Iernut, aproape jumătate, cam 700 de milioane de lei, vorbim de bani alocați pentru construcția centralei de la Iernut. Restul sumelor fiind alocate pe partea de explorare, dezvoltare, producție și, desigur, creșterea capacității de înmagazinare”, a spus Andrei Bobar

Potrivit Romgaz, în primul semestru I din 2018, s-au investit 653 milioane de lei, o sumă mai mare de trei ori față de aceeași perioadă a anului precedent. Din această sumă, 74% a vizat retehnologizarea și modernizarea echipamentelor, 1% susținerea capacității de înmagazinare și 25% pentru lucrări de explorare geologică.

Potrivit companiei, s-au realizat obiectivele începute în anul precedent, s-au derulat activitățile de pregătire (proiectare, obținerea trenurilor, avize, acorduri, autorizații, achiziții) pentru obiective noi. De asemenea, s-au efectuat lucrări de modernizare și reparații capitalizabile la sondele aflate în exploatare

În ceea ce privește construcția noii centrale electrice Iernut, s-au executat lucrări de fundație și s-au  livrat pe șantier patru turbine pe gaz, trei generatoare pentru turbinele pe gaz şi alte echipamente.

La rândul său, directorul general Romgaz, Adrian Volintiru, a spus, marți, că societatea studiază oportunitatea achiziţiei de eoliene şi panouri fotovoltaice pentru energie verde, cel mai important fiind, însă, să identifice zăcăminte onshore, care să înlocuiască actualele exploatări, respectiv diversificarea energetică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...