Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii vor plăti mai puțin pentru energie: Scăderi semnificative din luna mai anunțate de ministrul Burduja

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii vor plăti mai puțin pentru energie: Scăderi semnificative din luna mai anunțate de ministrul Burduja

Ministrul Energiei, Mihai Burduja, a anunțat o veste excelentă pentru milioane de români, facturile la energie electrică și gaze vor scădea semnificativ începând cu luna mai.

Pe fondul scumpirilor din ultima perioadă, românii au parte și de vești bune. Ministrul Energiei, Mihai Burduja, a anunțat că din luna mai a acestui an multe facturi de energie se vor micșora semnificativ.

Citește și: Prosumatorii vor avea posibilitatea să compenseze producția de energie electrică cu facturile la gaz sau alt loc de consum: Ce schimbări ar putea aduce modificarea legislativă

În cursul zilei de luni, 8 aprilie 2024, ministrul Energiei, Mihai Burduja, a anunțat că începând de luna viitoare, facturile de gaze și energie electrică vor fi mai mici în cazul celor cu un plafon mai mare de 1,3 lei pe KWh. Totodată, ministrul a explicat că momentan nu se pune problema ca plafoanele stabilite să fie modificate.

În acest moment nu. Evaluăm efectele actului normativ pe care abia l-am adoptat şi care, aşa cum v-am spus, va duce la facturi scăzute pentru foarte mulţi români(…) Important este că preţurile în facturi sunt la fel sau scad. Pentru foarte mulţi români, mai ales la gaze, cu siguranţă vor exista scăderi pe care le vor constata de luna viitoare, iar la energie electrică mai ales pentru cei care au un plafon mai mare, cel de 1,3 lei pe KWh, care este peste plafonul pe care îl vedem în momentul ăsta pe piaţă”, a explicat Mihai Burduja.

În plus, Mihai Burduja a subliniat că un furnizor nu cumpără toată cantitatea de energie electrică de care are nevoie doar de pe piaţă, acesta având contracte pe termen mai lung, contracte bilaterale, dar și alte aranjamente financiare care duc la un preţ mediu lunar.

Pe data de 28 martie 2024, Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori. În plus, a fost actualizată schema de sprijin pentru toţi consumatorii de energie electrică şi gaze naturale, care va duce la scăderea preţurilor pentru următoarele 12 luni.

Citește și: Statul continuă dezvoltarea spre energie verde: Două apeluri de proiecte pentru baterii și panouri fotovoltaice, relansate de Ministerul Energiei

Astăzi, Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Energiei, modificări ale OUG 27 care vor duce la scăderea preţului cu care producătorii vând fără a fi supraimpozitaţi de la 450 lei/MWh la 400 lei/MWh pentru energie electrică, respectiv de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh pentru gaze naturale. Aceste valori au fost stabilite în urma unor analize minuţioase ale pieţelor de energie şi în urma consultărilor cu toţi actorii din sector”, se menţiona într-un comunicat al ministerului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea