Românii și bulgarii fără teste negative Covid NU vor putea să mai intre în Grecia. Când se va întâmpla

Călătorii vor trebui să completeze și să trimită formularul PLF și pot fi supuse testării aleatorii la sosirea la granița greacă.

Ministerul de Externe al Greciei anunță că românii și bulgarii care vor să treacă frontiera dar nu vor avea teste care să confirme că nu sunt infectați cu coronavirus nu vor putea să mai intre în țară:

ELIT

”Începând de marți, 28 iulie 2020, pasagerii zborurilor din Bulgaria și România în Grecia trebuie să aibă un rezultat molecular negativ al testului (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia *. Acest lucru nu se aplică cetățenilor greci, rezidenților permanenți din Grecia și călătorilor din motive profesionale esențiale.

Călătorii trebuie să fie testați de laborator cu RT-PCR de tampon orofaringian sau nazofaringian.

Doar călătorii care au un certificat de rezultat negativ al testului RT-PCR vor fi autorizați să intre în țară. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să poarte numele și pașaportul / numărul național de identificare al călătorului.

Laboratoarele care efectuează testarea RT-PCR ar trebui să fie:
A. Laboratoare naționale de referință
b. Laboratoarele naționale de sănătate publică sau
c. Laboratoare private care sunt acreditate de la autoritățile naționale de acreditare respective (nu neapărat în mod specific pentru COVID-19).

Certificatele care nu îndeplinesc criteriile de mai sus nu vor fi acceptate. Falsificarea certificatelor este pedepsită de legea greacă.

Mai multe informații sunt disponibile pe travel.gov.gr”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe al Greciei.

Sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419