Românii, printre cetățenii europeni cu cele mai mici venituri, dar în top la consum

Români sunt printre cetățenii europeni cu cele mai mici venituri, dar în top la consum. Prioritățile au rămas mâncarea, băutura, țigările și plata facturilor și nu dezvoltarea personală, concediile sau sănătatea.

Avem mai mulți bani, dar și cheltuieli mai mari! Mâncarea, alcoolul, țigările și plata facturilor la utilități au rămas priorități absolute pentru români, în fiecare lună, arată statisticile oficiale. Economisim puțin, iar lista de concesii e tot mai lungă. Cei mai puțini bani îi investim tocmai în educație, sănătate și distracții.

ELIT

Statisticile oficiale arată că fiecare român a cheltuit, în medie, mai mult cu 141 de lei anul trecut, decât în 2016. Chiar dacă și veniturile au crescut, în medie, cu 179 de lei, lista concesiilor a rămas la fel de lungă.

Cheltuielile medii ale românilor vorbesc despre faptul că România este încă o economie în urma celorlalte din Uniunea Europeană. Cheltuielile cu alimentele și cu bunurile de consum sunt mult mai mari ca procent decât cele cu serviciile, cu recreere, cu educație sau sănătate.

Românii sunt printre cetățenii europeni cu cele mai mici venituri. Paradoxal, figurăm în top la consum. Potrivit Eurostat, în aprilie, țara noastră a avut cea mai mare creștere anuală a comerțului cu amănuntul din Europa.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...