Rămâi conectat

Actualitate

Românii, pasionați de „grădinărit”: 38 de culturi ilicite de canabis au fost depistate de polițiști, în primele 7 luni ale anului 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii, pasionați de „grădinărit”: 38 de culturi ilicite de canabis au fost depistate de polițiști, în primele 7 luni ale anului 2022

În primele 7 luni ale anului 2022, canabisul a fost cel mai capturat drog din România, reprezentanții IGPR transmis că au fost depistate 38 de culturi ilicite de canabis, cu 3.731 de plante.

Potrivit IGPR, începând cu 2016 se înregistrează o creștere consecutivă, semnificativă, atât a numărului de capturi realizate, cât și a numărului de culturi ilicite identificate. Cele mai mari valori au fost înregistrate în anul 2018 (137 de culturi), respectiv în anii 2019 și 2016 (cu câte 83 de culturi).

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, în primele 7 luni ale anului 2020, au fost depistate 37 de culturi ilicite de canabis (905 plante – 175 de kilograme), cu un total de 94 de culturi (2.196 de plante – 1.775 de kilograme) la sfârșitul anului.

În primele 7 luni ale anului 2021, au fost depistate 42 de culturi ilicite de canabis (2.314 plante – 336 de kilograme), cu un total de 135 de culturi (3.804 plante – 1.929 de kilograme) la sfârșitul anului.

De asemenea, în primele 7 luni ale anului 2022, au fost depistate 38 de culturi ilicite de canabis (3.731 de plante – 845 de kilograme).

„Astfel, se observă o scădere a numărului de culturi depistate în primele 7 luni ale anului 2022 față de anul precedent, dar o creștere a numărului de plante cultivate, ceea ce denotă o specializare a traficanților în cultivarea cannabisului. Având în vedere cele prezentate, reiese că România nu este o țară care să aibă un nivel de producție necesar nici ca să acopere consumul domestic de cannabis, aspect reliefat și de capturile mari de cannabis depistate, având ca proveniență țări din Vestul Europei”, susțin reprezentanții IGPR.

De asemenea, datele existente semnalează interesul crescut al traficanților de a importa cu aceeași frecvență cantități însemnate de canabis pe ruta Vestul Europei – România.

Totodată, în cadrul activității de cooperare polițienească internațională desfășurată de polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, nu au fost semnalate capturi de canabis care să aibă ca țară de proveniență România.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ministerul Afacerilor Interne cumpără drone pentru îndeplinirea diferitelor misiuni. Ordonanța, în ședința Guvernului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Afacerilor Interne cumpără drone pentru îndeplinirea diferitelor misiuni. Ordonanța, în ședința Guvernului În ședința de Guvern din data de 8 decembrie, se află și o ordonanță de urgență privind modalitatea de operare a sistemelor de aeronave fără pilor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și pentru desemnarea Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare