Românii, fruntași în UE la mortalitatea din cauza consumului de alcool

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Românii consumă în medie 14,4 litri de alcool pe cap de locuitor annual, faţă de 10,9 litri, media europeană, calsându-se astfel pe locul 5 în UE, potrivit asociaţiei ALIAT – Alianţa pentru Lupta împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor.

bauturi alcooliceCu toate acestea țara noastră se află pe primul loc la nivelul Uniunii Europene în privinţa mortalităţii în rândul femeilor din cauza consumului de alcool, pe locul al treilea în privinţa mortalităţii bărbaţilor, scrie romania-actualități.ro
Asociaţia a lansat primul centru de tratament al alcoolismului din Ilfov, în condițiile în care în România nu există niciun centru de tratament al dependenţei de alcool finanţat din bani publici, iar persoanele care se confruntă cu această problemă ajung pentru tratament doar în spitalele de psihiatrie, spune directorul ştiinţific al Alianţei pentru Lupta împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor, medicul psihiatru Eugen Hriscu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Așa zis-a Burebista 3 iulie 2015 at 23:35

Asta e viața. Unii se angajează și scriu articole. Ce alcoolemie a avut autorul?

„annual”
„calsându-se”

A! Știu! E de la Carlsberg, berea ce mă așteaptă de atâta vreme de la diverși scriitori. Vezi nene ce se întâmplă dacă iei din ce e destinat altuia?

Comentariile sunt oprite