Rămâi conectat

Actualitate

Românii, europenii care aleargă cel mai tare după cumpărarea unei locuințe: De ce nu se preferă chiriile

Ziarul Unirea

Publicat

în

România este în top, alături Ungaria și Slovacia, peste 95% dintre români deținând o proprietate. Germania are cei mai mulți chiriași, 49%, spre deosebire de România, cu 4,2%.

România este țara proprietarilor, spune Eurostat. Notează că suntem europenii care aleargă cel mai tare după cumpărarea unei locuințe. Peste 95% dintre români au în proprietate o locuință – moștenită, cumpărată cu banii jos sau una pentru care încă plătesc credit și doar 5% dintre conaționali merg pe varianta chiriei. Simțul proprietății e cel care primează la români, dar și la maghiari și slovaci, arată cifrele.

Analiza arată că media europeană a chiriașilor e la 30%, iar a nemților și austriecilor se duce spre 50%. Explicația nu e atăt de complicată. Germania, Austria și Danemarca au legi clare în favoarea celor care locuiesc cu chirie – tarife plafonate în funcție de zonă, perspective previzibile și siguranța că proprietarul nu-l poate da afară pe chiriaș după bunul plac.

România are alături de Bulgaria și Polonia cele mai mici prețuri din UE la locuințe.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii Anunț îngrijorător, transmis de Casa de Pensii, pentru anumiți pensionari. Aceștia ar putea să fie puși să înapoieze ajutorul social primit, în cazul în care nu respectă anumite obligații. Citește și: Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea