Rămâi conectat

Actualitate

Românii, cei mai nemulțumiți din întreaga lume, de infrastructura din țara lor! Ne bat țări precum India și Peru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii, cei mai nemulțumiți din întreaga lume, de infrastructura din țara lor! Ne bat țări precum India și Peru

Românii sunt cei mai nemulțumiți cetățeni la nivel global de infrastructura din țara lor, arată raportul „Indexul global al infrastructurii” realizat de compania de cercetare Ipsos. Sondajul a fost realizat în 31 de țări de către Ipsos în colaborare cu Asociația globală a investitorilor în infrastructură.

Nivelul mediu global de satisfacție față de infrastructură este mai ridicat la 38% decât nivelul mediu de nemulțumire care se situează 30%, dar multe persoane sunt nesigure, o treime (33%) nefiind nici mulțumite, nici nemulțumite sau răspunzând „nu știu”.

Cetățenii din Peru, Italia, Ungaria și România printre cei mai negativi, în timp ce cei din Singapore, Indonezia, Țările de Jos și India tind să fie printre cei mai pozitivi.

Există o variație considerabilă în ceea ce privește sentimentul. De exemplu, există un decalaj de 65 de puncte procentuale în ceea ce privește nivelurile generale de satisfacție față de infrastructură în cele 31 de țări. Trei sferturi sunt foarte sau destul de mulțumiți în Singapore (74%), în timp ce în România doar unul din zece (9%) este mulțumit.

Cu toate acestea, 57% dintre respondenți consideră că țara lor nu face suficiente eforturi pentru a-și satisface nevoile în materie de infrastructură.

Persoanele din Africa de Sud (78%), România (de asemenea 78%) și Brazilia (73%) sunt cel mai probabil de acord cu faptul că țara lor nu face suficiente eforturi pentru a răspunde nevoilor de infrastructură. Coreea de Sud (21%), Singapore (28%) și Japonia (31%) au cel mai scăzut nivel de acord.

Cel mai recent Index global al infrastructurii constată că există un sentiment constant că infrastructura oferă un „dividend dublu”, stimulând economia și combătând schimbările climatice.

De asemenea, publicul se simte mai confortabil decât în 2018, înainte de pandemia de Coronavirus, în ceea ce privește creșterea cheltuielilor pentru infrastructură, chiar dacă acest lucru înseamnă taxe mai mari sau mai multe împrumuturi guvernamentale. Cu toate acestea, acest lucru este în continuare preferat de o minoritate – 29% (cu șapte puncte procentuale mai mult decât în urmă cu cinci ani, de la 22%).

Există o variație considerabilă în ceea ce privește ratingurile sectoarelor individuale de infrastructură. Evaluările variază de la o medie globală pe țară de 68% pentru aeroporturi, care sunt foarte bune sau destul de bune, la un procent echivalent de 30% pentru apărarea împotriva inundațiilor:

Din nou, există variații substanțiale. De exemplu, în Marea Britanie a avut loc o creștere de 23 de puncte procentuale a ratingurilor negative privind aprovizionarea cu apă și canalizare începând cu 2019, iar în Australia o creștere de 33 de puncte a ratingurilor negative privind oferta de locuințe noi în aceeași perioadă.

La fel ca în cele cinci sondaje anterioare ale Indexului global al infrastructurii, există o concurență puternică pentru principalele priorități de investiții în infrastructură. Energia solară ocupă un loc proeminent – aleasă în medie de 42% dintr-o listă de 14 sectoare – fiind urmată în top de alimentarea cu apă/canalizare (41%), apărarea împotriva inundațiilor (tot 41%) și construcția de noi locuințe (39%). Acestea sunt aceleași patru sectoare de top ca și în 2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pedeapsă cu închisoarea pentru mituirea oficialilor străini: Proiect de lege adoptat de Camera Deputaților

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Pedeapsă cu închisoarea pentru mituirea oficialilor străini: Proiect de lege adoptat de Camera Deputaților Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 11 decembrie 2024, în calitate de for decizional, cu 243 de voturi „pentru” şi două abțineri, proiectul de lege care prevede că fapta persoanei care oferă unui funcţionar public străin mită pentru a obţine avantaje în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea