Rămâi conectat

Actualitate

Românii care stau la bloc sunt obligați să plătească cheltuielile comune, chiar dacă nu utilizează spațiul comun. Care sunt excepțiile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii care stau la bloc sunt obligați să plătească cheltuielile comune, chiar dacă nu utilizează spațiul comun. Care sunt excepțiile

Cei care dețin un apartament sau o garsonieră la bloc nu pot fi exceptați de la plata cheltuielilor aferente, chiar dacă nu folosesc o parte din proprietatea comună. Asta se poate face doar în cazul unor proprietari, prin hotărâre a adunării generale.

Românii care stau la bloc sunt obligați să plătească cheltuielile comune. Un proprietar poate fi scutit de aceste cheltuieli doar cu acordul celorlalți locatari.

Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari spune că „nciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună”.

Adică, cu toate că nu folosește acea proprietate comună, un locatar nu poate decide să nu mai plătească acele cheltuieli comune sau o parte din ele.

Există și o excepție. Cei care locuiesc la parter, subsol, demisol, mezanin și la etajul unu pot fi scutiți de plata privind funcționarea liftului.

Cheltuielile asociației de proprietari sunt cele legate de exploatarea, repararea sau întreținerea proprietății comune și a serviciilor de care beneficiază toți proprietarii.

Cheltuielil comune pot fi raportate la numărul de persoane din fiecare apartament, cheltuieli pe consumuri individuale, pe cota-parte indiviză, pe consumatori tehnici sau pe beneficiari și servicii individuate ale proprietarilor făcute prin asociație.

Legislația în vigoare privind asociațiile de proprietari spune că adunarea generală este formată din toți proprietarii membri ai asociației de proprietari.

Ca adunarea generală să aibă loc, trebuie să fie convocată de președintele asociației și să fie prezenți cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari, informează playtech.ro

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea