Rămâi conectat

Ştirea zilei

Românii care se întorc în țară nu vor mai fi obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu, după decizia CCR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cetățenii români care se întorc în țară nu vor mai fi obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu, urmare a deciziei CCR, lucru confirmat și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, senatorul PNL Viorel Badea.

„Practic, intenția Comiteului Național pentru Situații de Urgență era ca zilele acestea să scoată de pe lista roșie o mare parte a statelor, în special din UE. Mai rămâneau două sau trei state din care nu puteai să intri fără izolare.

Am luat legătura cu ministrul Sănătății, pentru că sunt foarte multe presiuni motivate din comunități ca oamenii să se întoarcă acasă, iar el mi-a spus că, în urma decizii CCR că izolarea, carantinarea sau internarea obligatorie nu sunt constituționale, că nu pot fi aplicate prin ordin de ministru, toți românii se pot întoarce în țară fără obligativitatea de a se mai izola”, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul PNL Viorel Badea.

Persoanele care veneau din ţări cu un număr mare de cazuri noi de COVID-19 raportat la milionul de locuitori erau obligate să intre 14 zile în carantină sau izolare la domiciliu.

CCR a decis că este neconstituțional să se impună astfel de obligații prin ordin de ministru.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea