Românii care se întorc în țară nu vor mai fi obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu, după decizia CCR

Paul Voicu - Primar 2020

Cetățenii români care se întorc în țară nu vor mai fi obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu, urmare a deciziei CCR, lucru confirmat și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, senatorul PNL Viorel Badea.

„Practic, intenția Comiteului Național pentru Situații de Urgență era ca zilele acestea să scoată de pe lista roșie o mare parte a statelor, în special din UE. Mai rămâneau două sau trei state din care nu puteai să intri fără izolare.

ELIT

Am luat legătura cu ministrul Sănătății, pentru că sunt foarte multe presiuni motivate din comunități ca oamenii să se întoarcă acasă, iar el mi-a spus că, în urma decizii CCR că izolarea, carantinarea sau internarea obligatorie nu sunt constituționale, că nu pot fi aplicate prin ordin de ministru, toți românii se pot întoarce în țară fără obligativitatea de a se mai izola”, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul PNL Viorel Badea.

Persoanele care veneau din ţări cu un număr mare de cazuri noi de COVID-19 raportat la milionul de locuitori erau obligate să intre 14 zile în carantină sau izolare la domiciliu.

Mihail David - 2020

CCR a decis că este neconstituțional să se impună astfel de obligații prin ordin de ministru.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Mihaela 3 iulie 2020 at 17:12

Multumesc pentru informatie!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...