Rămâi conectat

Actualitate

Românii care își închiriază locuințele trebuie să înscrie contractul la ANAF: Când va fi pusă în aplicare măsura

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii care își închiriază locuințele trebuie să înscrie contractul la ANAF: Când va fi pusă în aplicare măsura

Proprietarii de locuințe care-și închiriază proprietățile vor fi onligați să înscrie contractul de închiriere la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), începând cu ianuarie 2023.

anafMăsura este prevăzută la punctul 50 al Ordonanței de Guvern nr. 16 din 15 iulie 2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative și alte măsuri financiar-fiscale.

Iată ce spune punctul 50: „La articolul 120, după alineatul (6) se introduc două noi alineate, alin. (6^1) și (6^2), cu următorul cuprins:

(6^1) Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare și cele din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, au obligația înregistrării contractului încheiat între părți, precum și a modificărilor survenite ulterior, în termen de cel mult 30 de zile de la încheierea/producerea modificării acestuia, la organul fiscal competent.

(6^2) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (6^1) se stabilește prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală”.

Conform OG nr. 16/2002, obligativitatea va fi impusă de la 1 ianuarie 2023.

„Prevederile pct. 50 se aplică începând cu contractele de închiriere încheiate începând cu 1 ianuarie 2023”, se arată în documentul citat.

Precizăm că acest subiect a fost tratat astăzi și de Antena3.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea