Rămâi conectat

Actualitate

Rușii AMENINȚĂ România și alte state, care ar fi închis spațiul aerian pentru ministrul rus de externe: „Racheta Sarmat nu va cere permisiunea de zbor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rușii AMENINȚĂ România și alte state, care ar fi închis spațiul aerian pentru ministrul rus de externe: „Racheta Sarmat nu va cere permisiunea de zbor”

Ministerul Transporturilor a anunțat că Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) ”nu a primit nicio solicitare din partea autorităților din Federația Rusă pentru ca aeronava ministrului rus de externe, Serghei Lavrov să tranziteze spațiul aerian al României. Ca și celelalte state membre ale Uniunii Europene, România aplică aceleași măsuri impuse de Comisia Europeană”.

Inițial, Dmitri Rogozin, șeful Agenției Spațiale a Rusiei (Roscosmos), a lansat un mesaj sfidător la adresa statelor care și-au închis granițele pentru aeronava care trebuia să-l ducă pe ministrul rus de Externe la Belgrad. El s-a întrebat ironic, pe rețelele de socializare, dacă ”la asta este bună racheta Sarmat? Ea nu va cere bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună permisiunea de zbor”.

Mesajul lui Rogozin nu a fost reluat de niciun alt oficial de la Moscova și nici nu a fost comentat de aceștia. În schimb, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a vorbit despre ”o acțiune ostilă” din partea statelor din estul Europei, din cauza căreia șeful diplomației și-a anulat vizita oficială.

Și ministrul Serghei Lavrov a numit decizia ”una fără precedent” și a acuzat Occidentul că a încălcat principiul libertății de alegere a partenerilor: ”Serbia, din punctul de vedere al Occidentului, nu ar trebui să aibă de ales”.

În ultimele luni, Armata Rusă a realizat cu succes mai multe teste cu racheta balistică intercontinentală, care este cunoscută și ca Satan II. În urmă cu două luni, Vladimir Putin declara despre proiectil că ”nu are un analog în lume și nu va avea pentru mult timp”. Potrivit datelor tehnice, Sarmat poate să transporte între 10 și 15 ogive nucleare, pe o distanță de până la 18 mii de kilometri.

Sursa: biziday.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea