Rămâi conectat

Actualitate

România și-a recâștigat o bucată de munte! Despre ce suprafață este vorba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

România și-a recâștigat o bucată de munte! Despre ce suprafață este vorba

România a reuşit să recupereze un munte, după mai mult de un deceniu de procese. Este vorba despre peste 10.000 de hectare din Retezat care au fost primite ilegal de o familie de austrieci.

În zonele care s-au retrocedat acestora se află lacuri din Parcul Național Retezat şi rezervaţia ştiinţifică Gemenele.

Procesul cel mai controversat în ceea ce privește retrocedările din județul Hunedoara a ajuns la final, iar asta pentru că magistrații Tribunalului Hunedoara au decis în mod definitiv faptul că toate aceste terenuri au fost retrocedate în mod ilegal.

Practic, totul a început în 2006, atunci când presupușii moștenitori ai familiei Kendeffiy au depus în instanță titluri de proprietate despre care, ulterior, în 2019, Academia Română a susținut faptul că ar fi ilegale.

Au continuat procesele ani și ani, mai ales că vorbim despre faptul că aceste moștenitoare au primit peste 10.000 de hectare de teren din Munții Retezat.

Este vorba despre hectare de pășuni, păduri, golfuri alpine, inclusiv terenurile pe care se află în acest moment lacurile glaciare din Parcul Național Retezat și Rezervația științifică Gemenele.

Un lucru însă este cert, după 13 ani de procese, România a reușit să reintre în posesia acestor terenuri din Hunedoara.

Este o suprafață de peste 10.000 de hectare de teren, o reușită în ceea ce privește retrocedările din țara noastră, care astăzi s-au dovedit a fi ilegale.

sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea