Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

“România salvează România” – Campanie națională de strângere de fonduri lansată de Crucea Roșie Română. Transformă un SMS într-un mesaj de speranță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Crucea Roșie Română lansează campania #RomâniaSalveazăRomânia, o campanie destinată strângerii de fonduri pentru dotarea spitalelor românești și ajutorarea persoanelor izolate la domiciliu sau aflate în centrele de carantină.

Transformă un SMS într-un mesaj de speranță, implică-te și donează 2 euro prin numarul special de SMS 8827, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare sau donează prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române www.crucearosie.ro ori direct în contul RO41INGB0000999906314873 deschis la ING Alba Iulia.

#RomâniaSalveazăRomânia

DONEAZĂ

• SMS la 8827 cu valoare de 2 euro/sms
• Online pe www.crucearosie.ro
• Direct în contul Crucii Roşii Române Filiala judeţului Alba RO41INGB0000999906314873 deschis la ING Alba Iulia

Sau

• În contul sediului central al Crucii Roşii Române

RO59BRDE410SV24517324100 ( Lei ), deschis la BRD Agenţia Piaţa Romana Bucureşti

La nivel local, Filiala de Cruce Rosie a județului Alba, desfașoară mai multe activitați umanitare menite sa vină în sprijinul autorităților locale și a persoanelor aflate în izolare, carantină sau tranzit. Încă de la începutul epidemiei de coronavirus, Filiala de Cruce Roșie a județului Alba a venit în sprijinul celor care au tranzitat județul Alba cu 2340 litri de apa, 250 meniuri MC Donalds şi sandwich-uri.Tot în această perioadă, persoanele aflate în carantină au beneficiat de 50 pachete igienico-sanitare, iar pentru persoanele aflate în izolare, care au îndeplinit un anumit set de criterii, au fost pregatite pachete igienico-sanitare şi peste 8500 kg alimente.

Pentru a veni în sprijinul autorităților locale, Filiala de Cruce Roșie a județului Alba a donat pentru angajații acestor instituții aproximativ 1000 măști de protecție și aproximativ 1000 buc. de manuși, esențiale pentru continuarea și buna desfăsurare a activității acestora.

Activitatea de distribuţie a alimentelor, pachetelor igienico-sanitare, apei şi materialelor de protecţie continuă şi în zilele următoare pe masură necesităţilor persoanelor aflate în dificultate.

O altă masura menită să ajute persoanele aflate în carantină sau izolare este reprezentată de linia telefonică deschisă de Filiala de Cruce Roșie a județului Alba, în parteneriat cu Colegiul Psihologilor Filiala Alba, unde oamenii pot suna pentru suport psihologic GRATUIT! Zilnic, între orele 08:00-20:00, un numar de 31 de psihologi stau la dispoziția oricărei persoane care necesită suport psihologic de specialitate GRATUIT, apeland 0358 909.

Este momentul să ne implicăm și să sprijinim împreună unitațile sanitare de pe teritoriul României, cu aparatură medicală și materiale de protecție pentru angajații care asigură permanență la Crucea Roşie Română şi în cadrul instituțiilor din subordinea MAI, MAPN și MS. Donațiile colectate vor fi utilizate și pentru sprijinul persoanelor vulnerabile aflate în izolare la pachete alimentare și igienico-sanitare în limita resurselor disponibile.

Antreprenorii și firmele care apreciază și doresc să susțină lupta Filialei de Cruce Roșie a județului Alba impotriva COVID-19, o pot face sub diverse forme: alimente, apa, igienico-sanitare ori sprijin financiar pentru activitățile desfăşurate în această perioadă. Pentru a continua acest demers este esențială colaborarea cu cât mai mulți antreprenori și firme dornice să se implice în acest efort colectiv.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la activitatea desfasurata ori la modalităţile prin care puteţi sprijini a Filiala de Cruce Roşie a judeţului Alba, ne puteţi contacta la numarul 0722.654.324

De 144 de ani, Crucea Roșie Română a fost alături de populație în prima linie a asistenței umanitare. Pandemia de coronavirus nu face excepție și ne dorim să rămânem în prima linie a asistenței umanitare în continuare prin sprijinirea tuturor categoriilor sociale afectat de pandemie.

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Crucea Roșie Română s-a aflat în strânsă colaborare cu autoritățile naționale și locale pentru a oferi sprijin logistic, uman și material în vederea consolidării răspunsului în fața pandemiei COVID-19.

Până în prezent, Crucea Roșie Română:

– A primit de la persoane juridice donații în bani în valoare de 2 600 000 euro și a achiziționat 375 000 de mănuși de protecție, 300 combinezoane, 1130 litri dezinfectanți ce au fost distribuite la nivel național prin intermediul filialelor sale

– A demarat achiziții pentru: 10 aparate de testare rapidă COVID19, 300 de kituri pentru aparatele de testare rapidă cu care se pot testa 7000 de persoane, 5 ventilatoare mecanice, 1 000 000 măști de protecție .

– A primit materiale de igienă în valoare de 72 000 euro pe care le-a distribuit, prin intermediul filialelor sale, la centrele de carantină, unități medicale, persoane vulnerabile aflate in izolare/autoizolare, însumând peste 5500 de pachete cu produse de igienă.

– Cu sprijinul Guvernului României, implementează o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus. Au fost tipărite 250 000 de broșuri informative, 20 000 de afișe care au fost distribuite la nivel național în mediul urban și rural cu sprijinul voluntarilor.

– În colaborare cu UNICEF România a elaborat materiale de informare pentru copii și părinți cu privire la COVID19 ce au fost postate pe siteul www.crucearosie.ro și www.unicef.org/romania


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea