Rămâi conectat

Actualitate

România, raiul scumpirilor: Cele mai mari creşteri de preţuri din UE, timp de șase luni consecutive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și în luna iunie 2019, România a avut cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 3,9%, mai mic totuşi faţă de nivelul de 4,4% înregistrat în luna mai, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Este a şasea lună consecutivă în care România are cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană. Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană (UE) a rămas stabilă în luna iunie 2019 la 1,6%, în timp ce în zona euro inflaţia a crescut uşor până la 1,3%, de la un nivel de 1,2% înregistrat în luna mai.

În rândul statelor membre UE, cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei se înregistra în România (3,9%), Ungaria (3,4%) şi Letonia (3,1%). La polul opus, ţările membre cu cea mai scăzută rată anuală a inflaţiei au fost Grecia (0,2%), Cipru (0,3%), Danemarca şi Croaţia (0,5%).

Comparativ cu situaţia din luna mai 2019, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 17 state membre (inclusiv în România de la 4,4% până la 3,9%), a rămas stabilă în Slovacia şi a crescut în nouă state membre. În zona euro, cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor l-au avut preţurile la servicii (0,73 puncte procentuale), urmate de preţurile la alimente şi ţigări (0,30 puncte procentuale) şi preţurile la energie (0,17 puncte procentuale).

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea