Rămâi conectat

Politică Administrație

România poluează mai mult decât în urmă cu cinci ani, însă semnificativ mai puțin ca în 1990

Ziarul Unirea

Publicat

în

Întrucât România poluează mai puţin ca în 1990, data de referinţă pentru Protocolul de la Kyoto, certificatele de emisie – un fel de drepturi de a polua acordate pe perioade de câte cinci ani unui număr de companii dintr-o ţară semnatară a protocolului, pot fi vândute de stat, pe piaţa liberă, unui alt stat care poluează mai mult.

poluareAstfel, România a vândut, anul trecut, certificate de emisii de gaze de seră de 97 de milioane de euro, toţi banii ajungând la buget, potrivit Ministerului Finanţelor.

Suma încasată este mai mică cu 20 de milioane de euro decât ce s-a încasat în 2013.
Potrivit legii, de 70% din această sumă beneficiază Ministerul Transporturilor, iar de restul, Mediul.  României i-au fost alocate cu titlu gratuit 268 de milioane certificate pentru perioada 2013 – 2019, beneficiare fiind un număr de 400 de companii din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea