Rămâi conectat

Actualitate

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la învățarea continuă, după finalizarea studiilor. Datele Eurostat

BONTEA Alexandru

Publicat

în

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la învățarea continuă, după finalizarea studiilor. Datele Eurostat

Numai 1% din românii cu vârsta între 25 și 64 de ani au urmat cursuri de dezvoltare personală ori profesională, în urma finalizării studiilor, de două ori mai puțin comparativ cu bulgarii și de nouă ori sub media europeană, conform datelor publicate de către Eurostat.

Potrivit sursei citate, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la procentul persoanelor care continuă să înveţe după finalizarea studiilor, iar la polul opus, printre ţările europene unde există un interes crescut pentru educaţia continuă, se află Suedia (28,6%), Elveţia (27,6%) şi Finlanda (27,3%).

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest context, High-Tech Systems & Software a dezvoltat mindclass – o platformă de e-learning care promite să redea cursanţilor bucuria de a învăţa, folosind elemente de gaming aplicate procesului educaţional, învăţare bazată pe scenarii de viaţă sau învăţare bazată pe storytelling, unde angajaţii pot să conducă intriga, utilizând totodată în modulele de învăţare tehnologii precum Inteligenţa Artificială, Realitate Augmentată şi Realitate Virtuală.

Investiţia în acest proiect se ridică la valoarea de 200.000 de euro.

Platforma mindclass se adresează atât companiilor cât şi mediului universitar, oferind totodată administratorilor informaţii importante despre parcurgerea conţinutului, în acelaşi timp lăsându-le acestora opţiunea de a verifica prin teste nivelul de cunoştinţe acumulate şi de a oferi atestate, certificate sau diplome cu semnătură digitală.

High-Tech Systems & Software este o companie specializată în furnizarea de soluţii software de business, înfiinţată în anul 2012.

În prezent, portofoliul companiei numără peste o mie de clienţi din 11 ţări, printre cele mai căutate soluţii proprii fiind: Pharmaceutical – software de gestiune a farmaciilor; telemedica – soluţie de telemedicină; omnimedica – solutie software pentru clinici si spitale; shiftin – software de planificare automată a turelor de lucru sau mindclass – platformă de e-learning.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

„Îți dau de leșini”: Un interlop din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, după ce a amenințat un polițist local

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Îți dau de leșini”: Un interlop din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, după ce a amenințat un polițist local

Un interlop din Alba Iulia, recidivist, s-a ales cu o pedeapsă cu închisoarea, cu executare, pentru că a amenințat un polițist local și a tulburat ordinea și liniștea publică.

Scandalul a avut loc în 26 octombrie 2020 și a plecat de la o dispută privind un loc de parcare. Prima hotărâre a fost pronunțată la Judecătoria Alba Iulia pe data de 19 septembrie 2022.

Doi polițiști locali au fost solicitat să intervină pe strada situată în spatele blocurilor M, Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, unde se reclamase ocuparea unui loc de parcare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ajunşi la faţa locului, cei doi polițiști au observat-o pe concubina unui interlop din oraș (G.L.N.) care nu purta mască de protecție. Unul dintre aceștia a încercat să o legitimeze pentru a lua măsurile legale. Femeia a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrantă și l-a anunţat telefonic pe concubinul său, spunându-i acestuia din urmă că un polițist „trage de ea”.

„În urma apelului, inculpatul, care în acel moment se afla împreună cu martorul (…) la sala de forță, s-a urcat împreună cu acesta în autoturismul personal și s-a deplasat în locul indicat de către concubina sa. Strada are o singură bandă de circulație, este cu sens unic, de o parte și de alta aflându-se parcate autoturisme. Ajungând în locul în care se afla concubina sa și cei doi polițiști locali, inculpatul, însoţit de martorul (…), a oprit autoturismul în dreptul primilor, astfel încât nu mai exista spațiu care să permită trecerea altor autoturisme. S-a dat jos din autoturism și s-a îndreptat, în mod amenințător, direct către persoana vătămată (…), urlând către aceasta şi adresându-i cuvinte și expresii jignitoare. De asemenea, s-a apropiat la o distanță mică cu capul de fața persoanei vătămate, a mimat lovituri cu capul, a ridicat, în repetate rânduri, mâinile deasupra capului și le-a îndreptat, mimând lovituri înspre polițistul local”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

„Îți dau de leșini”

Din înregistrarea video existentă la dosarul cauzei rezultă că bărbatul a adresat polițistului local amenințări cu acte de violență, urlând către aceasta „îți dau de leșini” și că îl va viola. Pe o altă filmare, este surprins când îi spune polițistului: „Mai ai doi ani şi ieşi la pensie? Nu mă mut de aicea”.

„Inculpatul a acţionat de o aşa manieră încât să intimideze persoana vătămată și să-i inducă acesteia ideea că dacă nu abandonează acțiunile legale îndreptate împotriva concubinei sale, va fi agresată fizic. În acest interval de timp, autoturismul inculpatului a blocat circulația pe stradă și, deși i s-a cerut în repetate rânduri să îl mute, acesta a refuzat”, se mai susține în hotărâre.

Strada a fost blocată circa 11 minute, în spatele mașinii oprite pe banda de circulație fiind nevoite să oprească mai multe autoturisme.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, bărbatul a fost parțial sincer, recunoscând că a lăsat autoturismul pe stradă și că astfel s-a blocat circulația, că a adresat injurii polițiștilor locali și că la eveniment s-au strâns mai multe persoane. Nu a recunoscut, însă, că l-a amenințat pe polițist.

În faţa instanţei de judecată, acesta nu a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa, arătând că a fost provocat, întrucât poliţistul local trăgea de concubina sa.

În final, „beneficiind” și de faptul că mai are o condamnare cu suspendare, din 2019, pentru conducere fără permis, bărbatul a primit 1 an și 2 luni de închisoare în regim de detenție, plus o amendă penală în valoare de 3.900 de lei.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ATENȚIONARE METEO: COD GALBEN de ploi și furtuni în Alba până miercuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

ATENȚIONARE METEO: COD GALBEN de ploi și furtuni în Alba până miercuri

ANM a actualizat atenționările de ploi și instabilitate atmosferică. Până miercuri dimineața, este vizat județul Alba și alte zone din țară.

De marți, 27 septembrie, ora 11.00 până miercuri, 28 septembrie, ora 6.00 – ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

Elit - Gustul Desăvârșit

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și la munte vor fi averse, pe alocuri însoțite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, precum și prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Efectele unei veri secetoase: Aproape 700.000 de hectare din 38 de județe, inclusiv ALBA, au fost afectate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Efectele unei veri secetoase: Aproape 700.000 de hectare din 38 de județe, inclusiv ALBA, au fost afectate

Suprafaţa totală afectată de secetă a ajuns, luni, la 683.527 de hectare, în 38 de judeţe, arată datele comunicate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu şi triticale – 189.267 hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – 29.761 hectare, rapiţă – 26.766 hectare. De asemenea, sunt afectate următoarele culturi de primăvară: porumb – 253.074 hectare, floarea soarelui – 128.601 hectare, soia – 19.241 hectare, plante furajere – 18.864 hectare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Situaţia suprafeţelor calamitate pentru care s-au întocmit procese verbale de constatare este în curs de finalizare la prefecturi pentru culturile de toamnă recoltate la care s-a încheiat raportarea pe 30 august 2022. MADR precizează că pot exista modificări la unele culturi în ceea ce priveşte suprafaţa afectată, după centralizarea proceselor verbale transmise de prefecturi, rezultând astfel suprafeţe mai mici faţă de raportările anterioare.

Cele 38 de judeţe – inclusiv Capitala – care au raportat pagube din cauza secetei sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, zona municipiului Bucureşti, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj,Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea