Rămâi conectat

Ştirea zilei

România, pe primul loc în topul European al celor mai aglomerate gospodării, potrivit unui raport Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul trecut, în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 17,2% din populație trăia în gospodării supraaglomerate, adică numărul camerelor nefiind suficient comparativ cu numărul membrilor din gospodărie.

Pe primul loc în clasament se situează România, cu aproximativ jumătate din populație, 45,8%, arată datele unui raport Eurostat.

Citește și: Reducerea TVA la 5% pentru locuințele de până la 140.000 de euro se amână până anul viitor. Măsura ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie

Alte state membre UE aflate într-o situaţie similară, cu două din cinci persoane care trăiau în anul 2019 în gospodării supraaglomerate, sunt Letonia (42,2%), Bulgaria (41,1%), Croaţia (38,5%) şi Polonia (37,6%). La polul opus, statele membre cu cele mai scăzute rate de supraaglomerare sunt Cipru (2,2%), Irlanda (3,2%), Malta (3,7%) şi Olanda (4,8%).

Tot anul trecut, aproape trei sferturi din populaţie trăia în locuinţe subocupate (adică locuinţele sunt considerate prea mari pentru necesităţile celor care locuiesc în gospodăriile respective) în Malta (72,6%), Cipru (ambele cu 70,5%) şi Irlanda (69,6%).

Alte state membre unde mai mult de jumătate din populaţie trăieşte în locuinţe subocupate sunt Spania (55,4%), Luxemburg (54%), Belgia (53,9%) şi Olanda (53,4%).

În schimb, mai puţin de 15% din populaţie trăia în locuinţe subocupate în România (7,7%), Letonia (9,6%), Grecia (10,7%), Bulgaria (11,5%), Croaţia (12%), Slovacia (14%) şi Italia (14,2%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge din grupele 0 pozitiv și 0 negativ: Un pacient diagnosticat cu leucemie acută și stare generală gravă are nevoie de ajutor

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge din grupele 0 pozitiv și 0 negativ: Un pacient diagnosticat cu leucemie acută și stare generală gravă are nevoie de ajutor Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat luni, 22 iulie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele 0 pozitiv și 0 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea