Rămâi conectat

Actualitate

România ocupă locul 66, în lume, în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet. Prețul, în ușoară creștere față de ultimul studiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locul României în topul țărilor cu cel mai ieftin internet din lume a coborât la 66, cu 27 de locuri mai jos față de ultimul raport, care plasa țara noastră pe locul 39, la nivel global.

Prețul mediu al internetului în România a fost de 1,18 dolari pe GB, în 2020, în creștere ușoară. Studiul a luat în considerare 16 planuri tarifare din România, cel mai ieftin costând 0,11 dolari per GB, iar cel mai scump costând 11,83 dolari.

În Europa de Est, România se situează pe locul 4, în coborâre față de raportul anterior care ne situa pe locul 2. Republica Moldova are cel mai ieftin internet din regiune (0,32 dolari), urmată de Polonia (0,64 dolari), Macedonia (0,96 dolari) și România (1,18 dolari). Republica Cehă este cea mai scumpă țară din regiune, 1 GB de date costând în medie 8,15 dolari. Dintre națiunile baltice, Lituania este cea mai ieftină, cu 1,38 dolari/GB.

În ceea ce privește Europa de Vest, cele mai ieftine date mobile se găsesc în Italia, pe locul patru în general, unde prețul mediu pentru 1 GB este de doar 0,27 dolari. Franța (0,41 dolari) este a doua cea mai ieftină țară din Europa de Vest, urmată de San Marino (0,43 dolari) și Danemarca (0,79 dolari). Marea Britanie (1,42 dolari) este a 11-a cea mai ieftină din Europa de Vest și a 78-a cea mai ieftină din lume.

Cel mai ieftin internet din lume

Cele mai ieftine cinci țări în ceea ce privește costul mediu de 1 GB de date mobile sunt Israel (0,05 dolari), Kârgâzstan (0,15 dolari), Fiji (0,19 dolari), Italia (0,27 dolari) și Sudan (0,27 dolari).

Toate aceste țări dețin o infrastructură excelentă de bandă largă sau, în cazul Kârgâzstanului, Fiji și Sudan, se bazează în mare măsură pe datele mobile ca mijloc principal de a-și menține populația conectată la restul lumii.

Cel mai scump internet din lume

Cele cinci țări cu cel mai scump internet în funcție de costul mediu pentru 1 GB de date mobile sunt Guineea Ecuatorială (49,67 dolari), Insulele Falkland (44,56 dolari), Sfânta Elena (39,87 dolari), São Tomé și Príncipe (30,97 dolari) și Malawi (25,46 dolari).

Asemănările dintre aceste cinci națiuni sunt atât frapante, cât și evidente. Patru din cinci sunt situate în Africa Subsahariană, iar patru din cinci sunt națiuni insulare. Africa subsahariană este cea mai scumpă regiune din lume în materie de date mobile în general, în timp ce națiunile insulare tind să fie și cele mai scumpe.

Costul mediu la nivel global al unui GB de internet se ridică la 4,07 dolari.

Sursa: economedia.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea