România – locul 51 în topul celor mai prospere ţări
România ocupă un modest loc 51 într-un top al celor mai prospere ţări. Suntem depăşiţi de Bulgaria, care ocupă locul 46, dar şi de Tunisia sau de Trinidad Tobago. Statul central-european cel mai bine plasat în ierarhie, pe locul 21, este Slovenia. O urmează îndeaproape Cehia, poziţia 24, Polonia (29) şi Ungaria (34), se arată într-un studiu al institutului Legatum, parte a unui grup de investiţii cu sediul în Dubai. „Capitalul social” este indicatorul la care România se diferenţiază de toate statele europene. El evaluează nivelul de încredere al cetăţenilor în societatea în care trăiesc iar România ocupă locul 94 la nivel mondial. O mai mică disponibilitate pentru voluntariat, întrajutorare sau caritate se consemnează doar în alte 16 state, toate din afara Europei. Şi la acest criteriu bulgarii sunt înainte, poziţia ocupată de vecinii de peste Dunăre fiind a 80-a.
Realizatorii topului indică drept cele mai prospere ţări Norvegia, Danemarca şi Finlanda. Clasamentul este încheiat de Pakistan şi Zimbabwe.
lConexiunile prin fibră optică, mai numeroase în Bulgaria
Un nou studiu dat publicităţii miercuri, un nou clasament în care stăm mai prost decât Bulgaria. Anul acesta, pentru prima oară, România intră direct pe locul 13 în topul european al conexiunilor prin fibră optică, un bun indicator al nivelului de dezvoltare al unei societăţi. Însă Bulgaria înregistrează cel mai rapid progres. Statul vecin a urcat anul acesta până pe poziţia a opta tocmai de pe locul al 16-lea ocupat anul trecut, numărul de conexiuni FTTH majorându-se cu 4%. Astfel, circa 144.000 de familii din Bulgaria au acces la acest tip de conexiune prin bandă largă, comparativ cu numai aproximativ 120.000 de gospodării româneşti.
„România are 7.600.000 de case conectabile din care 1,58% sunt conectate prin fibră optică. Prin comparaţie, Franţa şi Italia au peste 20 de milioane de case conectabile şi peste 300.000 de conexiuni prin fibră optică, dar rata de penetrare este mai mică”, a declarat Chris Holden, preşedinte FTTH Council Europe.
lExodul businessului din România
Degradarea imaginii României este surprinsă şi de un studiu recent al companiei de consultanţă Cushman&Wakefield. Bucureştiul a devenit una dintre cele mai neinspirate destinaţii de afaceri.
Din 36 de oraşe supuse analizei, Capitala este plasată pe poziţia a 35-a. Pe ultimul loc în top se află Bucureştiul atunci când este clasificată calitatea legăturilor de transport cu alte oraşe interne sau externe.
Anul trecut, singurul oraş din România prezent în top ocupa locul 27. Şi să găseşti un birou pe gustul oamenilor de afaceri din exterior este tot mai greu în Capitală. Opinia cu privire la disponibilitatea de astfel de spaţii s-a înrăutăţit semnificativ. Este aproape la fel de dificil ca în Roma, Viena, Geneva sau Zürich să găseşti o clădire de tip „office”, spun oamenii de afaceri intervievaţi. După climatul de afaceri asigurat de autorităţi, Bucureştiul a căzut de pe locul 5 în 2009 pe 19 în acest an, iar în funcţie de calitatea vieţii angajaţilor, Bucureştiul a coborât trei poziţii, până pe locul 33. (G.D.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Reabilitare și modernizare clădire existentă (corp principal Școala Gimnazială), desființare centrală termică, construire anexă și depozit de lemne, amenajare teren sport și incintă
Comunicare lansare proiect Scopul proiectului: De a oferi locuitorilor din orașul Abrud o unitate de învățământ modernă pentru a putea crește gradul de participare la sistemul educațional obligatoriu. Beneficiar: UAT ORAȘUL ABRUD, Piața Eroilor nr. 1, județul Alba Perioada de implementare: 23.07.2024-23.01.2026 Rezumat proiect și activități: Obiect 1 REABILITARE ȘI MODERNIZARE CORP PRINCIPAL – ȘCOALA […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de Sfânta Maria Mică. SMS-uri și urări pentru cei dragi, familie, colegi și prieteni care îşi celebrează, în 8 septembrie, ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Sfânta Maria Mică 2024: Ce nume sunt sărbatorite în 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului