Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

România, locul 40 în lume în ceea ce priveşte cheltuielile militare în 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul 2018, valoarea totală a cheltuielilor militare la nivel mondial a ajuns la 1822 de miliarde de dolari, reprezentând 2,1% din PIB-ul mondial, România clasându-se pe locul 40 la acest capitol, arată un raport recent al Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI).

Cheltuielile militare ale României au crescut cu 18% în 2018 faţă de anul precedent, ajungând la 4,6 miliarde de dolari, sau 1,9% din PIB-ul naţional. Comparativ cu anul 2009, cheltuielile pentru apărare ale României au înregistrat o creştere de 112% în 2018, potrivit datelor prezentate în raportul SIPRI Military Expenditure Database.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Statele Unite, China, Arabia Saudită, India şi Franţa se poziţionează pe primele cinci locuri în ceea ce priveşte cheltuielile militare pe anul 2018, în timp ce Rusia a căzut pe locul al şaselea.

Pentru prima dată după 2010, cheltuielile pentru apărare ale SUA au înregistrat un avans, în timp ce cheltuielile militare ale Chinei au crescut pentru cel de-al 24-lea an consecutiv.

„În 2018, SUA şi China au reprezentat jumătate din cheltuielile militare ale lumii”, a explicat dr. Nan Tian, cercetător în cadrul programului SIPRI Arms and Military Expenditure (AMEX) .

Bugetul militar al SUA s-a ridicat în anul 2018 la 649 de miliarde de dolari, rămânând liderul absolut al clasamentului. Pe locul doi s-a clasat China, cu cheltuieli militare de 250 de miliarde în 2018, adică de aproape zece ori mai mari decât în 1994.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii O parte din păgubiții din scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat din nou marți, 7 mai 2024, de data aceasta în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Citește și: Scandalul imobiliar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea