Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România, la coada clasamentului în Europa Centrală şi de Vest. Cel mai mic pachet de sprijin anti pandemie pentru economia țării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul României a oferit 4% din PIB ca sprijin economic în anul 2020, în timp ce, cel mai mare procent din Europa Centrală și de Vest s-a înregistrat în Cehia, care a oferit 20% din PIB pentru economia țării. Măsurile de sprijin sunt așteptate de către analiști să continue și în 2021, conform Ziarului Financiar.

România e la coada clasamentului în Europa Centrală şi de Vest când vine vorba de sprijinul acordat de guvern pentru combaterea efectelor pandemiei. Guvernanţii au alocat fonduri şi garanţii de circa 4% din PIB, adică 40 de miliarde de lei din 1.000 de miliarde de lei, potrivit ZF şi unei analize făcute de Moody’s, agenţie de rating.

Citește și: Peste 850.000 de românii s-au programat la vaccinare în ultimele 10 zile: Majoritatea, persoane peste 65 de ani

După România, Bulgaria şi Croaţia au acordat 7-8% din PIB, Slovenia şi Slovacia circa 10%, iar Cehia a oferit 20%, cel mai mare procent.

Jumătate din fondurile oferite i-au scutit pe oameni de anumite taxe sau chiar le-au amânat pe unele dintre ele. Restul fondurilor au fost garanţii guvernamentale.

Analiştii se aşteaptă ca măsurile de sprijin să continue şi în 2021. În plus, ei mai estimează şi că economiile Uniunii Europene Centrale şi de Vest vor creşte puternic anul acesta datorită cererii externe şi a unui consum mai mare.

Citește și: AVALANȘĂ de noi cazuri de Covid-19 cu tulpina britanică în regiunea Madrid: DRONE performante folosite pentru a supraveghea zonele carantinate

Pandemia şi măsurile de combaterii acesteia au făcut ca economia din regiune să se contracte cu 5,1% în 2020, conform Ziarului Financiar.

Sursă: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea