Rămâi conectat

Ştirea zilei

România, la COADA clasamentului european, la procentul de persoane vaccinate anti-COVID. Țările „campioane” la imunizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

România rămâne la mare distanță de restul țărilor europene, în ceea ce privește populația vaccinată, cu doar 30% din adulți vaccinați, potrivit datelor la zi centralizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Până în prezent, peste 236 de milioane de europeni au fost vaccinați cel puțin cu prima doză, reprezentând 63,8% din populația adultă din Europa. Peste 163 de milioane sunt vaccinați cu schema completă, adică 44% din populația adultă a Europei.

România se află mult sub nivelul de imunizare din Europa. Doar Bulgaria are o campanie de vaccinare mai slabă decât a României. Majoritatea țărilor europene se apropie de ținta de vaccinare a 70% din populație, iar România nu a ajuns nici măcar la jumătatea acestui drum.

Proporția adulților vaccinați anti-COVID cel puțin cu prima doză în fiecare țară:

Raportat la schema completă de vaccinare, cele mai multe țări europene au ajuns la 45-80%, în timp ce România abia a vaccinat 29% din populația adultă:

Pentru a impulsiona și mai mult vaccinarea, unele țări, precum Grecia și Franța au decis ca vaccinarea personalului medical să fie obligatorie.

În România, autoritățile au anunțat că personalul medical nevaccinat va trebui să se testeze perioadic anti-COVID pe cheltuiala proprie. Potrivit metolodogiei aprobate de INSP, această obligație este valabilă în localitățile în care rata de infectare este peste 1,5 la mie și în unitățile sanitare care tratează pacienți infectați cu tulpina Delta a coronavirusului.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea