Ziarul Unirea

România începe să producă măști medicinale, combinezoane și biocide pentru a nu mai depinde doar de import

România începe să producă măști medicinale, combinezoane și biocide pentru a nu mai depinde doar de import

După ce România și întreaga Europă se confruntă cu o criză majoră de măști sanitare, combinezoane pentru medici și biocide, în contextul epidemiei de COVID-19 (coronavirus), Ministrul Economiei, a anunțat că a discutat deja cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt mai mult decât dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane.

De asemenea, Popescu a anunțat că Farmec Cluj a primit aprobarea Guvernului pentru a începe să producă biocide.

ELIT

”Acum am observat cât de rău s-a făcut în România pentru că nu mai producem mare lucru de 10-15 ani. Producem confecții, am vorbit cu patronajul din zona confecțiilor și acum vom începe să producem măști și echipamente de protecție pentru medici. Acum ne chinuim să găsim materiale și vom începe să producem.

Nu este foarte greu să faci o astfel de schimbare. Gândiți-vă că un combinezon pentru medici este asemănător cu o salopetă. Avem linii de producție, am foarte multe solicitări la Minister pentru aceste schimbări. Problema noastră este să găsim materialele. Pentru măștile de protecție este ceva mai ușor, dar tot problema materialului rămâne.

Am convingerea că în această săptămână vom găsi materialele și imediat ne vom apuca de lucru. În câteva zile vom produce măști de protecție în România.

Vă mai dau o veste bună: Farmec Cluj a depus o cerere pentru a putea produce biocide. În România nu mai produce nimeni biocide și am discutat astăzi cu ministrul Sănătății, am deblocat și va începe producția de biocide, pentru a nu mai depinde doar de import.

Cred că această criză ne-a trezit și pe noi și pe cei din Europa și mai cred că am înțeles cu toții cât este de important să producem materiale vitale în țara noastră. Importurile din China, ați văzut ce s-a întâmplat, s-au tăiat brusc. Cred că este momentul să repornim industria esențială în România. Nu vorbim doar despre materiale sanitare, vorbim despre toate produsele de care are nevoie o țară în situație de criză.”, a spus Virgil Popescu, în cadrul emisiunii ”România 9”, de la TVR.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

Dancuy 17 martie 2020 at 10:02

Foarte bine. Bătrânii noștri zic: in tot răul e un bine. Coronavirusul este aici, in lume, cu un scop: conștientizarea. Este pt a da lumii intregi o lecție. Dacă nici acum nu invatam., atunci nici remediu nu mai avem!!

PARASCHIVA ALBA 17 martie 2020 at 11:09

ROMANIA TREBUIE SA PRODUCA CAT MAI MULT PENTRU TOT CE E NEVOIE IN TARA NU NUMAI IN SITUATII DE CRIZA. E FOARTE GREU DE REPUS IN PRODUCTIE PRODUSE ROMANESTI CAND TOATE INTREPRINDERILE ROMANESTI AU FOST DISTRUSE DIN RATIUNI ECONOMICE SI COMERCIALE ALE ALTORA

Monica 17 martie 2020 at 13:48

Abia acum, când e prea târziu începem sa ne dam seama ce înseamnă pentru tara distrugerea tuturor fabricilor și liniilor de producție. Acum, când importul este blocat, ne-am dori sa mai existe producție în tara noastră. Din păcate speram sa nu fie prea târziu!!! Poate acum vad și nemernicii care le-au devastat!!

Anca 17 martie 2020 at 15:04

Ar trebui incepere producerii POLIDINULUI

Maria Palliu 17 martie 2020 at 16:57

Va felicit pe toti. Pe dl ministru si pe toti producatorii de masti si de combinezoane.
Ma intereseaza sa pot intra in contact cu fabricile producatoare de masti si de combinezoane. Eu am firma in Londra. Maria Love and Care Ltd se numeste si ma interseaza masti pentru romanii nostri din Marea Britanie, iar combinezoane ptr Spitalele din UK. In situatia in care considerati ca ma puteti pune in contact cu cine trebuie, va multumesc in avans.
Cu respect, Maria -de la Maria Love and Care Ltd

Gabi 20 martie 2020 at 12:21

se produc masti și articole de protectie si la Sibiu/Marsa – Metropolis – persoana de contact: dl. Alexandru Balan

Tudor 18 martie 2020 at 5:00

Si cine verifica aceste măști! Dacă sunt bune ..

marius 18 martie 2020 at 8:32

suntem o firma de confectii textile cu 50 angajati.Am lucrat in sistem lohn dar partenerul sev retrage pentru moment.putem confectiona si noi combinezoane, cu cine putem lua legatura

Salajan Morar Romana 18 martie 2020 at 13:14

Felicitari Farmec Cluj.Incepem sa vedem binele din rau.

Monique 18 martie 2020 at 20:27

Este o idee foarte buna ,niciodata nu este prea tarziu,felicitari!Cei care nu stiu decat sa faca comentarii negative ceva tipic celor vesnic nemultumiti nu le doresc decat sa fie putin mai optimisti.

Anca 19 martie 2020 at 1:55

Redeschide-ti Oltchimul si producem clor si dezinfectant pt toata Europa!

Ana 21 martie 2020 at 11:39

Uite asa o sa ajunga Romania sa redeschida combinate si alte fabrici mai mici ,unde sa le ofere de munca multora .
Tot mai bine era pe vremea lui Ceausscu ,tot la ratie redusa de mancare am ajuns
Astea sunt blestemele lui Ceausescu ,ca mult credeau ca va fi mai bine ,acum saturati-va

Comentariile sunt oprite