România, în topul țărilor cu cea mai mare viteză de internet. Cum arată clasamentul

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

România se situează printre țările cu cea mai mare viteză de descărcare pe net din Eurpa Centrală și de Est, cu 61,08 Mbps, fiind surclasată doar de Ungaria, Slovacia și Slovenia, se arată în raportul Worldwide Broadband Speed ​​League 2020, întocmit de British Cable. Potrivit raportului, România se află pe locul 26 din 222 de țări și regiuni cu o bună viteza de descărcare pe net.

În top zece se alfă Lichtenstein (229.98 Mbps), Jersey, Andorra, Gibraltar, Luxembourg, Islanda, Elveția, Hong Kong, Monaco și Ungaria.

ELIT

Pe scurt, primele cinci țări din lume pentru viteza lățimii de bandă sunt microstatele europene, favorizate de dimensiunile lor mici – ceea ce face mai ușoară deservirea întregii țări cu fibră optică de-acasă – și evident, de bogăția lor (unele dintre națiunile menționate mai sus sunt paradisuri fiscale).

Top zece la nivel mondial continuă cu alte țări europene – Islanda și Elveția pe locul șase și șapte – și se termină cu Monaco, locul 9 şi Ungaria, pe locul 10.

Puține surprize vin din fața țărilor cu cea mai proastă conexiune din lume. De fapt, Sudanul de Sud, a cărui viteză medie nu depășește 0,58 Mbps, câștigă recordul negativ. Alte națiuni care populează în partea de jos a clasamentului, precum Guineea Ecuatorială, Etiopia, se află și ele în Africa subsahariană. Somalia și Sudan.

În plus față de națiunile continentului african, cele mai tulburate țări din Orientul Mijlociu sunt cele mai slabe, cum ar fi Siria și Yemenul, care se clasează pe locul doi în ultimul loc.

sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419