Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România, dată în judecată de Pfizer pentru vaccinurile anti-COVID refuzate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România, dată în judecată de Pfizer pentru vaccinurile anti-COVID refuzate

Pfizer a dat în judecată România pentru vaccinurile anti-COVID comandate în pandemie. Plângerea a fost înregistrată la o instanță din Bruxelles și vizează contractul neonorat de statul român, prin care țara noastră a cerut peste 90 de milioane de doze de vaccin.

Potrivit informațiilor publicate de Reuters, Pfizer solicită despăgubiri de 1,2 miliarde de euro de la România. Compania susține că statul român a refuzat să preia cantitățile de vaccin comandate, în ciuda faptului că acestea erau deja produse și plătite.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În 2020, România a semnat un contract cu Pfizer pentru livrarea a 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. La acel moment, pandemia era în plină desfășurare, iar autoritățile române au estimat că vor avea nevoie de o cantitate mare de vaccinuri pentru a imuniza populația.

Cu toate acestea, în 2021, situația epidemiologică s-a îmbunătățit, iar autoritățile române au decis să reducă numărul de doze de vaccin comandate. În cele din urmă, România a acceptat doar 30 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer.

Pfizer susține că România a încălcat contractul prin faptul că a refuzat să preia cantitățile de vaccin comandate. Compania afirmă că a fost nevoită să găsească alți clienți pentru aceste doze, iar acest lucru i-a cauzat pierderi financiare.

Reprezentanții Ministerului Sănătății din România au declarat că nu au primit încă o notificare oficială cu privire la plângerea depusă de Pfizer. Ministerul susține că a respectat toate prevederile contractului cu Pfizer și că va contesta plângerea în instanță.

Acest caz ar putea avea implicații importante pentru România. Dacă Pfizer va câștiga procesul, statul român ar putea fi obligat să plătească despăgubiri de peste 1 miliard de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea